בצה"ל איתרו 170 הברחות באמצעות רחפנים מישראל לעזה מדצמבר 2024 ועד אפריל 2024. כך פורסם הערב (שבת) במהדורת השבת. המשמעות היא שמתבצעות עשר הברחות בחודש.
הנתונים נחשפו בתיק נגד שני מבריחים שנעצרו בחודש שעבר. שני תושבים מהפזורה הבדואית שהבריחו סחורות לעזה באמצעות רחפן נעצרו בתום מרדף משטרתי ע"י ימ"ר דרום.
אותם מבריחים התמקמו בשטח ליד קיבוץ רעים והטיסו שני רחפנים עם הסחורה לעזה עד שנעצרו. חלק מההברחות כללו סחורות אסורות או סמים, אבל באותה תשתית ישנה ההערכה שמוברח גם אמל"ח. ההברחות הן לשטחים שבהם שולט חמאס מעבר לקו הצהוב.
לפי נתוני הצבא, בחצי מההברחות או שהרחפנים מיורטים מופלים לקרקע או שמשמידים אותם בצד העזתי - אבל יש גם כמות משמעותית שלא מיורטת.
אלה הנתונים שמתייחסים רק להברחות שמתבצעות על ידי ישראלים משטח ישראל ובנוסף, יש ציר הברחות פעיל באותה שיטה משטח מצרים.
בחקירה כלכלית אחרת של להב 433 עלה שיותר מ-300 רחפני תובלה, חלקם גדולים מאוד, נרכשו באמצעות חברות קש מהפזורה הבדואית. החקירה עלתה על התשתית הכלכלית והחשבוניות, אבל לא איתרו את רוב הרחפנים עצמם.
כתב האישום נגד המבריחים מהמקרה הזה הוגש בשבוע שעבר ע"י פרקליטות מחוז דרום. לפי תמונת המצב שנחשפה בהליך, יש מעצרים ותפיסות אלא שלפי נתונים חיצוניים אחרים, המשטרה ומערכת הביטחון רחוקים מטיפול יסודי בתשתית הזאת.
