תיעוד של עצור פלסטיני בעזה, כשהוא כפות למיטת שדה עם כיסוי עיניים ואזיקונים, הוביל לגל ביקורת בין לאומי נגד צה"ל. במהדורת כאן חדשות פורסמו הערב (שני) פרטים חדשים על תחקיר האירוע.
האירוע התרחש בתוך מוצב צה"ל בבית חאנון של לוחמי מילואים - שבו הוצבו גם לוחמים מגדוד נצח יהודה. לפני כשלושה שבועות, אותו עצור, החשוד כמחבל, התקרב למוצב ונעצר. בהמשך, הוא נאזק והועבר למעצר במוצב עד להגעת חוקר שטח מטעם שב"כ.
לדברי הלוחמים, החשוד הטיח את ראשו בקיר וברצפה ולכן הם החליטו לקשור אותו למיטה בחבל. גורמים בצה"ל אמרו שיש נהלים ברורים כיצד לכבול עצורים - ושקשירה למיטה אינה אחת הדרכים המקובלות.
עוד התברר בתחקיר כי הלוחמים בגדוד שיקרו בתחילה ורק אחרי שנפתח תחקיר, היו לוחמים שהודו בנעשה. בין הלוחמים שהודו: הלוחם שקשר את העצור, זה שצילם אותו, ואלו שהיו נוכחים במקום האירוע.
התחקיר יסוכם בימים הקרובים ובין היתר יבחנו אם יש באירוע מרכיב פלילי הדורש חקירת מצ"ח, או שדי להסתפק בענישה בתוך הגדוד לחיילים המעורבים.
מאז 7 באוקטובר, היו לא מעט אירועים שבהם לוחמים צילמו בעצמם תמונות שהפכו לכלי תעמולה נגד צה"ל ומדינת ישראל וגם נגד הלוחמים עצמם.
