חבר הקונגרס מהמפלגה הדמוקרטית רו קאנה טען היום (שבת) בשיחה עם סוכנות הידיעות רויטרס כי עוכב על ידי מתנחלים חמושים בזמן שסייר ביהודה ושומרון השבוע.
קאנה טען כי הטנדר שנסע בה יחד עם קבוצה, הוקף ביום חמישי האחרון על ידי חבורה של מתנחלים שנשאו רובי M4. "היינו בכפר שמתנחלים ישראלים הרסו, הם הרסו את בית הספר, הרסו את הכפר הזה, ופשוט הסתכלנו", סיפר קאנה לרויטרס.
הוא המשיך וטען כי "אז הגיעו הפרחחים האלה עם מקלעים מתוצרת אמריקנית ועיכבו אותנו. הם חסמו את הדרך. אז הם קראו לצה"ל וצה"ל היה בצד שלהם, לא בצד של האמריקנים".
עוזר של קאנה, קמרון קאסקי, שנכח גם הוא באירוע אמר שהקבוצה עוכבה במשך יותר משעה וכי הם פנו לשגרירות האמריקנית בירושלים לעזרה. בסופו של דבר, קבוצה של מי שנראו כשוטרים ישראלים התערבו, מה שהוביל לשחרורם.
בצה"ל מסרו לרויטרס כי חיילים ושוטרים התערבו לאחר שהתקבל דיווח על מתנחלים שחוסמים רכבים ליד הכפר ח'רבת זנותא. "ברגע שהגיעו, החיילים פיזרו את האזרחים הישראלים ונתנו לרכבים להמשיך בדרכם", אמרו בצה"ל.
קאנה ידוע כאחד המבקרים החריפים של ישראל במפלגה הדמוקרטית והוא אמר לרויטרס כי ביקורו בארץ מתמקד ביהודה ושומרון בלבד, בתוכנית שמנוהלת על ידי פלסטינים. לשאלה אם הוא מתכוון לרוץ לתפקיד הנשיא, אמר קאנה: "אני שוקל זאת מאוד ואני נחוש עוד יותר לשקול זאת אחרי הטיול הזה".
עוד האשים קאנה: "אם אתה לא מוכן לדבר על זכויות אדם של פלסטינים, אם אתה לא מוכן לדבר נגד רצח העם בעזה, נגד האפרטהייד ביהודה ושומרון, אתה לוקה מבחינה מוסרית".
במקביל, המשטרה מסרה היום כי עצרה כמה חשודים בגין חסימת רכבם של צוות השייך לרשת CNN וגרימת נזק. לפי הודעת המשטרה, כוחות צה"ל קפצו לנקודה ועיכבו ארבעה חשודים במעורבות באירוע. שוטרי תחנת בנימין עצרו את החשודים, גבו עדויות מאנשי התקשורת ומצאו בחיפוש שנערך ברכב אלות, גז פלפל וסכין. הארבעה הועברו לחקירה.
