האתר "אקסיוס" דיווח הערב (שישי) כי ממשלו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע לישראל כי ישלח אליה עשרות מטוסי תדלוק נוספים לקראת הרחבה אפשרית של הפעולות הצבאיות נגד איראן.
עוד דווח כי טראמפ שוקלת חלופות כמו הפצצת מתקני תשתית איראניים ובהם תחנות כוח, וכן מתקפות נוספות נגד אתרי הגרעין של איראן במטרה לקבור עוד יותר את האורניום המעושר שברשותה. לפי הדיווח, טראמפ אף שוקל להפציץ את האתר התת-קרקעי בהר המכוש, שעלול לשמש את תוכנית הגרעין האיראנית.
במהדורת כאן חדשות פורסם הערב כי מערכות הביטחון בישראל ובארצות הברית מנהלות שיח פנימי בשל ההסלמה באיראן. לפי מקורות, התקיפות האחרונות של צבא ארצות הברית, שהגיעו כבר לאזור טהראן וכללו יעדים משמעותיים יותר, יכולות להביא לשינוי בגישת האמריקנים שבלמו עד כה את ישראל מלהתערב במתרחש.
טראמפ שוקל להרחיב את הפעולה באיראן, וההסלמה בתקיפות האמריקניות יכולה לשנות את זה שישראל כרגע "מחוץ למגרש". ישראל וארה"ב מקיימות שיח ביניהן על כך | @gilicohen10 על ההסלמה והמשמעויות#חדשותשישי עם @MoavVardi pic.twitter.com/OENtfoO6GO
— כאן חדשות (@kann_news) July 17, 2026
גורם ביטחוני אמר כי הפעולות שננקטו עד עתה לא "מדגדגות" את הסף האיראני, אך הוסיף כי טראמפ העלה את רף ההסלמה ואף שוקל הרחבה נוספת של הלחימה.
גורם ישראלי הסביר כי חלק מהתסכול של טראמפ כעת נובע מכך "שהאיראנים מתקשים לקבל החלטות, ושאין כתובת אמיתית לנהל משא ומתן". לדבריו, המנהיג העליון מוג'תבא חמינאי נחשב ל"נוכח נפקד", ואף שהוא מקבל החלטות, תגובתיו מגיעות באיחור ולעיתים אינן רלוונטיות.
הגעתם הצפויה של עשרות מטוסי תדלוק האמריקניים לישראל צפויה להחריף את מצוקת החניה התפעולית בנמל התעופה בן גוריון, ולהוביל לפגיעה בלוח הטיסות האזרחי. עוד בטרם ההחלטה על תגבור הכוחות, התריע מנכ"ל רשות שדות התעופה שרון קדמי כי נוכחות המתדלקים שכבר שוהים בנתב"ג מעמידה בסכנת ביטול כ-50 אלף כרטיסי טיסה. כעת נראה כי היקף הביטולים צפוי לזנק.
התפתחות זו עומדת בסתירה להצהרתה של שרת התחבורה מירי רגב, שהבטיחה לאחרונה כי לא תאפשר נחיתת מתדלקים מעבר למכסה שסוכמה כדי להגן על חופשות הקיץ של מאות אלפי ישראלים. המציאות בנתב"ג מייצרת אי-ודאות עבור הנוסעים, שמתמודדים במקביל עם הגבלות נוספות - כמו חברות תעופה שדחו את חזרת פעילותן לישראל או פועלת במתכונת מצומצמת.
