בניהו מלט, חבר כיתת הכוננות של יישוב חוות גלעד, נרצח בפיגוע ירי שהתרחש הבוקר (שישי) באזור חוות גלעד שבשומרון. בפיגוע נפל רס"ן יובל עזרא, בן 27 מהרצליה.
בניהו, בן 32, יצא לסייע לקבוצת המטיילים שהותקפה באזור, ובמהלך פעולות החילוץ נורה על ידי מחבלים ונרצח במקום. הוא הותיר אחריו את רעייתו אסתר ושתי בנות, בנות 12 ו-13. הלוויתו התקיימה בבית הקברות בחוות גלעד. אימו סגולה ספדה לו: "בכל דבר שהוא עשה בחיים שלו, הוא היה עושה אותם ברצינות רבה. כבר כשראינו זה כבר כשהוא היה קטן, בעזרה בבית, בעשייה, בכל".
לפי מידע ראשוני, מספר ישראלים טיילו סמוך לכפר תל בחטיבת שומרון, וליד המסגד בכפר נתקלו בפלסטינים שתקפו אותם. איש הביטחון של היישוב חוות גלעד קפץ למרחב - ופלסטיני חטף לו את הנשק וירה לעבר מהטיילים.
משרד הבריאות של הרשות הפלסטינית דיווח כי 4 פלסטינים נהרגו באירוע, ועוד 4 נפצעו, בהם 3 במצב קשה.
ראש הממשלה נתניהו הודיע כי יכנס את שר הביטחון והרמטכ״ל לדיון בדרכי התגובה לפיגוע, והוסיף: "נפעל בעוצמה נגד המחבלים ושולחיהם ולא נאפשר לטרור ביהודה ושומרון להרים את ראשו".
כוחות צה"ל שפעלו במרחב חיסלו את המחבל מיד לאחר שביצע את הפיגוע וכוחות צה"ל השיבו את הנשק שנחטף. כמו כן, נמסר כי הוטל כתר על הכפר תל ועל העיר שכם במספר כניסות.
