ארה"ב וישראל מתכננות קמפיין הפצצות חריף במיוחד נגד יעדי תשתית אנרגיה באיראן, כולל תחנות כוח ובתי זיקוק - כך מסרו הלילה (שישי) מקורות לרשת CBS News האמריקנית. על פי הדיווח, התקיפות עשויות להתבצע כבר במהלך סוף השבוע.
עוד דווח כי התוכנית עלתה לדיון בישיבת הקבינט של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ב"קמפ דייוויד". טראמפ עדיין לא נתן את האישור הסופי. כמו כן, שמקורות אמריקנים אמרו שישראל מיודעת על כך ומתאמת את המהלכים עם וושינגטון, אולם מקור ישראלי אמר שבירושלים לא יודעים על החלטה שהתקבלה.
לפי דיווח נוסף בוול סטריט ג'ורנל, טראמפ הורה על מתקפה חדשה נגד איראן, שמטרתה להביא לכניעתה של טהראן. גם להם מסרו גורמים רשמיים בארצות הברית כי המתקפה עשויה להתחיל כבר בסוף השבוע הקרוב ולהימשך מספר ימים.
סוכנות הידיעות האיראנית "תסנים" פרסמה איום בשם "גורם ביטחוני בכיר", שאמר: "תוכנית התגובה של איראן כוללת תשתיות קריטיות של ישראל ותשתיות אנרגיה של ארצות הברית באזור".
מוקדם יותר היום דווח ב"טלגרף" הבריטי כי ישראל וארצות הברית שוקלות להטיל מצור יבשתי על איראן. ההצעה היא אחת מכמה אפשרויות שנבחנות על ידי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ וראש הממשלה בנימין נתניהו במטרה להגביר את הלחץ הכלכלי על המשטר האיראני כדי להביא להכרעתם.
לפי הדיווח, טראמפ ונתניהו דנו בהגברת הלחץ הכלכלי על איראן כשהשניים נפגשו בבית הלבן ביום שלישי. התוכנית כנראה תדרוש ששתי המדינות ילחצו על השכנות והשותפות האזוריות של איראן להגביל או לסגור מעברי גבול ואת זרם הייבוא והייצוא. בכיר ישראלי אמר לטלגרף: "מה אם פשוט תחסום את היבשה? נגיד שאיראן לא יכולה להכניס או להוציא שום דבר. הכול יכול לקרות".
מבצע כזה ידרוש מעורבות של עיראק, טורקיה, פקיסטן, אפגניסטן, טורקמניסטן, ארמניה ואזרבייג'אן, שלכולן גבולות יבשתיים עם איראן אך רבות מהן אינן בעלות ברית של ארצות הברית וישראל. וושינגטון עשויה לראות בפקיסטן ועיראק כחוליות החלשות בהקשר זה, על אף שהן אינן נחשבות בעלות ברית קרובות שלה. אם המדינות יסכימו לשתף פעולה, הן עלולות להתמודד עם השלכות כלכליות ועם תקיפות מהרפובליקה האיסלאמית.
