הקבינט המדיני ביטחוני מתכנס הערב (ראשון) כאשר ישנו ערפל בנוגע למצב באיראן, כך פורסם במהדורת כאן חדשות. ראש הממשלה בנימין נתניהו איים היום - ולא בפעם הראשונה - על איראן, והזהיר אותה מפני תקיפה ישראלית. לפי גורמים שמעורים בנושא, הדריכות מול איראן עדיין ברמה גבוהה, אף כי לא ברור האם המצב ידרדר עד כדי הסלמה שמערבת את ישראל.
"המשטר הזה באיראן סופו קרב", אמר רה"מ נתניהו בהרמת כוסית בישיבת הממשלה לקראת ראש השנה. "הוא חלש, הוא נלחם על חייו, הוא מקרטע ויש עוד משימה להשלים שאנחנו נחושים להביאה. הדבר הזה ישנה סופית את פני המזרח התיכון ואת תולדות עמנו. אנחנו יודעים שאנחנו נחושים לעשות זאת ואנחנו נחושים ויודעים שאנחנו מסוגלים לעשות זאת".
מוקדם יותר הערב אמר הרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר כי תרגיל הפתע המטכ"לי שנערך היום "הוא גם מסר לאויבינו: צה"ל כשיר, ערוך ודרוך להגן על מדינת ישראל, ומוכן גם ליזום ולתקוף". רא"ל זמיר הוסיף כי "מי שינסה לפגוע במדינת ישראל ובאזרחיה, ישלם על כך מייד מחיר כבד מאוד". הרמטכ"ל ציין כי התרגיל היום הוא צעד נוסף ביישום לקחי 7 באוקטובר ובבחינת מוכנות צה"ל לתרחיש של מלחמה בהפתעה.
היום הודיע חיל הים של משמרות המהפכה כי בתגובה לתקיפות אמריקניות על שלוש ספינות איראניות אתמול, תקפה איראן שלוש מכליות שעברו בלי אישור איראני במצר הורמוז, ושלושה כלי שיט שמזוהים עם ארצות הברית באזורים אחרים. עוד הזהירו האיראנים את הצבא האמריקני מהמשך המצור ואיימו בתקיפות נוספות.
