גבר בן 20 מירושלים נעצר אתמול (שלישי) בחשד שהטמין מטען חבלה ברכבו של יו"ר סניף הליכוד באור יהודה, דודו הלוי, בחודש שעבר. הוא יובא היום לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בתל אביב.
ניסיון החיסול התרחש ב-18 בספטמבר באור יהודה. לפי הפרסום במהדורת כאן חדשות, המטען הוטמן ברכבו של הלוי והתפוצץ בשעה 03:00. נזק רב נגרם למכונית כתוצאה מהפיצוץ ועד מהרה התברר כי היעד לניסיון החיסול היה הפעיל הפוליטי.
הלוי נחשב לפעיל מוביל ובעל השפעה. ברשתות החברתיות הלוי זוכה לתשבוחות מראש הממשלה בנימין נתניהו, וכן משרים וחברי כנסת רבים מהמפלגה המשבחים את פועלו ודחפו למינויו. ממידע שהגיע לכאן חדשות ופורסם בחודש שעבר הרקע לאירוע הוא חוב כספי של הלוי לגורמים פרטיים. מהחקירה עולה כי האירוע לא קשור למעורבות הפוליטית שלו.
מקורות שדיברו עם כאן חדשות העידו כי שמו של הלוי מוכר במשטרה וכי הוא נמצא במגע עם גורמים עבריינים. בעדות שנתן במשטרה לאחר המקרה, ניסו החוקרים לברר עימו בנוגע לסכסוכים ואויבים, אולם הלוי נמנע מלספק להם תשובות וניסה להרחיק את עצמו מהאירוע.
בהודעת המשטרה מהיום נכתב כי "בתאריך 18 בספטמבר התקבל דיווח על פיצוץ שנשמע מרכב באור יהודה. שוטרי תחנת מסובים הגיעו למקום ופתחו בחקירה, תוך איסוף ממצאים וראיות. כתוצאה מהפיצוץ נגרם נזק לרכב, ולא היו נפגעים".
