צה"ל יצמצם פעילות בשטחים כדי להרגיע את השטח

צה"ל יצמצם פעילות בשטחים כדי להרגיע את השטח
גורמים פלסטיניים אומרים כי ההחלטה על הפסקת התיאום הביטחוני בפועל תלויה באבו-מאזן
מחבר רועי שרון ואליאור לוי מחבר רועי שרון ואליאור לוי
פעילות צה"ל בג'נין תיעוד
צילום: צילום: דובר צה"ל

לאחר המבצע החריג בג'נין: שתי רקטות שוגרו בחצות הלילה (שישי) לעבר אשקלון ויורטו. אזעקה הופעלה בעיר והתרעות צבע אדום הופעלו גם בקיבוצים זיקים וכרמיה שבעוטף עזה. המקלטים הציבוריים והמיגוניות ברחבי אשקלון נפתחו.

בניסיון להרגיע את השטח, צה"ל יצמצם פעילות התקפית ביהודה ושמורון בימים הקרובים. כך דווח הערב בחדשות כאן 11. ההחלטה התקבלה גם בגלל מספר ההרוגים הגבוה בפעולה בג'נין והחשש מהסלמה וגם לקראת הביקור של מזכיר ההגנה בלינקן שצפוי להגיע ביום שני. במקרים של סיכול פיגוע צה"ל יפעל אבל מה שלא דחוף יחכה לאחרי הביקור.

גורם במוקטעה אמר לכאן חדשות שההחלטה על מימוש בפועל על הפסקת התיאום הביטחוני תלויה באבו מאזן. ברקע ההתחממות ישנו לחץ בינלאומי על הרשות הפלסטינית לעצירת המהלך.

הרשות הפלסטינית הודיעה על הפסקת התיאום הביטחוני עם ישראל. נביל אבו רדינה, דוברו של אבו מאזן: "צריך לפנות באופן מיידי לבית הדין הבינלאומי להוסיף את הטבח שביצעו כוחות הכיבוש בג'נין היום לתיקים הקודמים בבית הדין".

כוחות הביטחון נכנסו הבוקר למבצע בתוך מחנה הפליטים, לאחר שבשב"כ זיהו תשתית טרור שתכננה לבצע פיגוע גדול בטווח הזמן המיידי - דבר שהוביל ליציאה למבצע בעיתוי ובהיקף חריג לאור יום. התשתית המדוברת ביצעה בעבר פיגועי ירי ותכננה פיגועים גדולים גם בעתיד שיבוצעו על ידי חמושים ממספר ארגונים. היעד למעצר היה פעיל הארגון שעמד בראש חוליית מחבלים שתכננו את הפיגוע ומבוקשים נוספים שהתחבאו בדירת מסתור במחנה הפליטים בג'נין.

 מחנה הפליטים ג'נין היום (צילום: דובר צה"ל)

משרד הבריאות הפלסטיני דיווח על תשעה הרוגים במהלך הפעילות במחנה הפליטים. לאחר המבצע מקורות פלסטיניים דיווחו שהארגונים ברצועת עזה קיימו "פגישה דחופה". הג'יהאד האסלאמי הודיע כי ישראל נושאת באחריות למתקפה, וכי אם התוקפנות נגד ג'נין לא תיפסק - "כל האפשרויות פתוחות". על פי ערוץ התקשורת אל-ע'ד, הרשות הפלסטינית העבירה מסר לישראל על הפסקת התיאום הביטחוני על כלל צורותיו זאת "כתגובה על הפשע שהיא ביצעה בג'נין".

התיאום הביטחוני: שותפים או אויבים? | האזינו לעוד יום 

בהכנת הידיעה סייעו אסף פוזיילוב, איציק זוארץ ואיתי בלומנטל.

בחירת העורכת