26 חדרים במלון באילת: נהג אוטובוס מואשם בארגון נופש ל-45 פלסטינים

26 חדרים במלון באילת: ארגן נופש ל-45 פלסטינים
הגבר אף הסיע את השוהים הבלתי חוקיים לעיר והם נתפסו לפני הפלגה | כל הפרטים
מחבר איציק זוארץ מחבר איציק זוארץ
שמורת האלמוגים, אילת, ים, קיץ. 30.7.22
צילום: צילום: חן טופיקיאן, רשות הטבע והגנים

כתב אישום הוגש נגד נהג אוטובוס שהסיע וארגן חופשתם של 45 פלסטינים, שוהים בלתי חוקיים, באילת. כך פורסם היום (חמישי) לראשונה בכאן חדשות. לפני כשבועיים, איתרו השוטרים קבוצה של עשרות שוהים בלתי חוקיים לפני הפלגה תיירותית.

מהחקירה עלה כי לקבוצה מארגנים נוספים אשר אינם נמצאים במקום וכי 26 חדרים הוזמנו עבורם באחד מבתי המלון בעיר. המארגנים, בעל חברת אוטובוסים ושני שוהים בלתי חוקיים ששהו עם הקבוצה וזו כניסתם השלישית לישראל בניגוד לחוק.

מכתב האישום עלה כי לפני שבועיים יצר קשר נהג האוטובוס עם מלון באילת, ושכר את החדרים עבור המשפחות – שאף אחד מהם אינו בעל אישור שהייה לשהות בישראל או להיכנס אליה. על אף שנהג האוטובוס היה מודע לכך, הסיע אותם ממעלה אדומים לאילת, הגיע לבית המלון, שילם כסף בתמורה לקבלת החדרים לצורך לינתם, ואף הגדיל לעשות והכניס מזוודות עם הציוד האישי שלהם לתוך בית המלון.

סגן ראש לשכת התביעות במשטרת אילת, פקד עורך הדין רותם לוי, אמר כי "נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של הסעת והלנת שוהים בלתי חוקיים בנסיבות מחמירות. במקרה זה, אינטרס ההגנה על הציבור גובר על האינטרס שבחירותו של הנאשם".

בחירת העורכת