נתניהו: ישראל הודיעה לארה"ב - לא נסדיר יישובים חדשים

רה"מ: הודענו לארה"ב - לא נסדיר יישובים חדשים
מלשכת רה"מ נמסר עוד כי "ישראל לא התחייבה להפסיק הריסות מבנים בלתי חוקיים בשטחי C" • העיתון הפלסטיני אל-איאם דיווח שישראל תעצור את הצעדים הנוגעים להרחבת ההתנחלויות והפלסטינים יפסיקו לקדם הצעה נגד ישראל במועצת הביטחון של האו"ם
מחבר גילי כהן מחבר גילי כהן
ההתנחלות מצפה כרמים
צילום: צילום: נועם מוסקוביץ, פלאש 90

לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסמה היום (שני) הודעה ובה נכתב: "ישראל הודיעה לארצות הברית שבחודשים הקרובים היא לא תסדיר יישובים חדשים מעבר לתשעה שכבר אושרו". עוד נכתב בהודעה ש"ישראל לא התחייבה להפסיק הריסות מבנים בלתי חוקיים בשטחי C". 

האמריקנים רשמו אתמול ניצחון משמעותי במשא ומתן בין ישראל והרשות הפלסטינית. לחץ כבד של ממשל ביידן בימים האחרונים מנע הצעת החלטה במועצת הביטחון של האו"ם נגד ההתנחלויות. את ההצעה קידמה איחוד האמירויות, בסיוע השגריר הפלסטיני לאו"ם. בלינקן שוחח עם נתניהו וראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן, ולבסוף איחוד האמרויות הודיעה שבגלל "השיחות הפורות בין שני הצדדים" לא תהיה הצבעה היום. 

העיתון הפלסטיני אל-איאם דיווח היום כי ארצות הברית הציעה מתווה לצד הפלסטיני והישראלי על רקע המתיחות. במסגרת המתווה ישראל תעצור את הצעדים הנוגעים להרחבת ההתנחלויות והריסת בתי פלסטינים לכמה חודשים, ובתמורה הפלסטינים יפסיקו לקדם הצעה נגד ישראל במועצת הביטחון של האו"ם.

בנוסף, ארצות הברית תתמוך בהצעה נשיאותית של מועצת הביטחון שתכלול תמיכה בפתרון שתי המדינות וקריאה לרגיעה ולהימנעות מצעדים חד צדדיים. על פי הדיווח מפי מקורות דיפלומטיים ששוחחו עם העיתון, שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן הוא שהציע את הדברים - בשיחת טלפון עם אבו מאזן ואחר כך בשיחה עם נתניהו.

בלינקן אף אמר לאבו מאזן כי ארצות הברית ממשיכה לדרוש מישראל לאפשר לנציגות האמריקנית עבור פלסטינים בירושלים לשוב לפעולה. אתמול הודיעה איחוד האמירויות כי לא תקרא להצבעה היום על הצעת החלטה נגד ישראל.

בשבוע שעבר שרי הקבינט המדיני ביטחוני אישרו הכשרת תשעה מאחזים וקידום אישורי בנייה ביהודה ושומרון. עוד הוחלט שעשרות מאחזים יחוברו לחשמל ומים - ויהפכו להתיישבות צעירה, לצד מבני ציבור חדשים שייבנו בהם. ההחלטה זכתה לגינוי מצד ארצות הברית, צרפת, בריטניה, גרמניה ואיטליה. 

בחירת העורכת