תקרית חריגה אמש בשומרון: לוחם צה"ל ירה לעבר רכב ישראלי בחסימה צבאית בצומת תפוח. משה אריאלי ובנו בן ה-10 היו אמש בדרך לביתם, ביצהר, וביקשו לעבור במחסום. בריאיון למהדורת חמש בכאן 11, סיפר אריאלי על רגעי הפחד וטען כי החייל שירה סירב לתת להם לעבור והחל לירות אל עבר גלגלי הרכב. למרבה המזל אף אחד לא נפגע.
"הוא ירה 6-5 כדורים. הבן שלי ישב מאחור": משה אריאלי, תושב יצהר שרכבו נורה על ידי חייל צה"ל, משחזר את התקרית החריגה במחסום@WexlerSharon #מהדורתחמש pic.twitter.com/CdqzDS2ZRx
— כאן חדשות (@kann_news) March 26, 2023
אריאלי שיחזר את המקרה וטען כי בדרכם הביתה מחווארה קצין שלח אותם דרך צומת תפוח. חייל בצומת לא אפשר לרכב לעבור. לדברי הנהג, למרות שהזדהו כישראלים, החייל ביקש מהשניים לצאת מהאוטו, וכשאריאלי סירב החייל החל לירות. "בשניות, בלי התראה מוקדמת, דרך את הנשק והתחיל לירות לכיוון האוטו", אמר, "חמישה, שישה כדורים, שבעה כדורים, אני כבר לא יודע כמה. ויאיר יושב מאחור. לשנייה הוא השתתק והייתי בטוח שהוא נפגע".
לאחר התקרית, הגיע קצין למקום, נזף בחייל ודאג לשלומם של האב ובנו. "התקשר אליי היום קצין החטיבה והתנצל בשם צה"ל. אני אמרתי לו שאין מה להתנצל בשם צה"ל, זה פשוט חייל שעשה טעות. אני יצאתי מפה עם נזק נפשי וגם לרכוש", סיפר.
מצה"ל נמסר כי "בעקבות הפיגוע בחווארה שאירע אמש, נחסמה כניסת כלל הרכבים מצומת תפוח. לוחמי צה"ל אשר שהו במרחב עצרו רכב לתשאול. הרכב המשיך בנסיעה ללא אישור הלוחמים וניסה לחצות את המחסום. הכוח ירה לעבר גלגלי הרכב וזוהתה פגיעה באחד הגלגלים. מתחקור ראשוני עולה כי התנהלות הכוח הייתה שגויה, אין נפגעים. האירוע עודנו מתוחקר".