המשטרה פרסמה היום (ראשון) הודעה לפיה ממצאי D.N.A של מוחמד אלעסיבי, שנורה למוות בשבת על ידי שוטרים בעיר העתיקה, נמצאו על ידית האחיזה של הנשק אותו, על פי החשד, חטף מהשוטר. מהמשטרה נמסר כי "בתום בדיקה של המכון לרפואה משפטית, D.N.A של המחבל נמצא על האקדח המשטרתי, שאותו המחבל חטף מהשוטר ושעמו הוא ביצע את הירי לעבר השוטרות".
צפו בשחזור של השוטר שנאבק באלעסיבי
צעקתי "תירה במחבל": השוטר שנאבק במוחמד אלעסיבי בשער השלשלת בירושלים משחזר את האירוע - "הוא סיכן את החיים שלי ושל שאר השוטרים"@SuleimanMas1
— כאן חדשות (@kann_news) April 2, 2023
צילום: דוברות המשטרה pic.twitter.com/JM8BubL2KU
"מאז פיגוע הירי", הבהירו במשטרה, "ברשתות החברתיות וגם בחלק מכלי התקשורת - רבים מפיצים גרסאות כוזבות ביחס למקרה, ומתכחשים עד לרגע זה לעובדה שמדובר בפיגוע ירי שבו מחבל כמעט ורצח שוטרים שהגנו על חייהם לנוכח סכנת חיים ממשית".
על פי המשטרה, "ממצא זה מתווסף לעדויות השוטרים מיד לאחר הפיגוע, ולראיות נוספות, בכך שמדובר באופן חד משמעי בחטיפת נשק ובפיגוע ירי, בדיוק כפי שדיווחנו עוד בליל הפיגוע". לצערנו גם כעת יהיה מי שימשיך להתכחש ולהכחיש את העובדה שמדובר בפיגוע. רבים שפרסמו כזבים ביחס לאירוע, צריכים לבקש היום סליחה מהשוטרים שפעלו בגבורה ובחירוף נפש והצילו את חייהם בכך שנטרלו את המחבל".
אלפים השתתפו בהלוויתו של אלעסיבי בחורה. חבר הכנסת אחמד טיבי אמר בהלוויה כי הוא חושד שהיה תיאום עדויות בין השוטרים. "אנחנו דורשים חקירה עצמאית ניטרלית ולא מח"ש, מח"ש זו מחלקה לחיפוי על שוטרים. אין אמון במשטרה".
במשטרה מסרו כי אלעסיבי עוכב לבדיקה, תקף שוטר, חטף את נשקו וירה. הבוקר אמר בריאיון השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר לאריה גולן כי השוטרים שניטרלו את המחבל, "צריכים לקבל צל"ש ולא להתעורר לעננה של בדיקות".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ל-@golan_aryeh על פעילות השוטרים בעיר העתיקה: "אין סיבה לא להאמין לשוטרים שלנו, הגיע הזמן שניתן להם גב, שיבינו שיש להם חופש פעולה לפעול מול מישהו שמנסה לגנוב נשק, הם צריכים לקבל צל"ש ולא לקום לעננה של בדיקות"#הבוקרהזה pic.twitter.com/nNxYLjtJcd
— כאן | רשת ב (@ReshetBet) April 2, 2023
לילה, אמא של מוחמד, אמרה בתוכנית בחצי היום לאסתי פרז, "זה שקר, זאת לא פעם ראשונה ששוטרים משקרים", והסבירה: "הוא הלך להתפלל ביום של רמדאן, 250 אלף הולכים להתפלל, כולם מחבלים? כולם רוצים לעשות פיגוע?"
לפי גרסת האם, מוחמד היה בדרך להתפלל כשבדרך, "הוא ראה את השוטרים תוקפים אישה, אז הוא רצה לעזור בתור רופא. הוא בן אדם טוב, איש טוב". עוד הוסיפה, "שהשוטרים יפתחו את המצלמות ויראו, אין כלום, הם משקרים והכל שקר".
לריאיון המלא עם אמא של מוחמד בתוכנית בחצי היום
משפחתו של אלעסיבי טענה שהמשטרה משקרת, שבנם לא ניסה לבצע פיגוע ושהוא נקלע לוויכוח עם כוחות המשטרה ודרשה מהמשטרה להציג תיעוד מהאירוע. בן דודו של מוחמד, פהד אלעסיבי, אמר בריאיון לקרן נויבך בתוכנית סדר יום כי, "צריך להעמיד את השוטר לדין", והוסיף: "אחרי שהשתלטת על האקדח, למה אתה הורג אותו?". פהד אלעסיבי, בן דודו של מוחמד שנורה בעיר העתיקה בירושלים על ידי שוטרים ל-@kereneubach: השוטר עשה לו בית משפט, גם אם מוחמד היה חוטף את האקדח לא היה צריך להרוג אותו במקום. אחרי שהשתלטת על האקדח, למה אתה הורג אותו? צריך להעמיד את השוטר לדין#סדריום pic.twitter.com/oIeMIpfOQl
חבר הכנסת מנסור עבאס עומד לצד גרסת המשפחה, ואמר בריאיון לקלמן ליבסקינד ואסף ליברמן בתוכנית קלמן ליברמן כי, "יש הרבה סימני שאלה, דרשנו חקירה מיידית כדי לדעת את האמת". ח"כ מנסור עבאס על הפיגוע בעיר העתיקה וקרב הגרסאות: "יש הרבה סימני שאלה על המקרה ולכן דרשנו חקירה מיידית, שנדע את האמת. פתאום אין מצלמות ואין תיעוד"#קלמןליברמן @KalmanLiebskind @asaf_lib pic.twitter.com/8G3fF3DBem קצין במחוז ירושלים סנ"צ ויסאם עלי הסביר בריאיון לקלמן ליבסקינד ואסף ליברמן ברשת ב כי האירוע "היה יכול להסתיים אחרת", לדבריו, "כשהמחבל ירה, שתי חיילות מג"ב היו מטרים ספורים ממנו, לשמחתי הרבה אף אחד לא נפגע". קצין במחוז ירושלים סנ"צ ויסאם עלי: "כששולפים אקדח משוטר אי אפשר להתרחק וזה מה שסייע לו. המחבל הצליח לדרוך את הנשק ואפילו לירות לכיוון שתי שוטרות מג"ב שהיו מטרים ממנו, אם המחבל היה מצליח לחטוף את הנשק ולברוח - הסיטואציה היתה הרבה יותר קשה"#קלמןליברמן @KalmanLiebskind @asaf_lib pic.twitter.com/jEwJduLGMu