לאחר תחקיר ראשוני בצה"ל כלי הטיס שיורט אתמול בגבול הצפון הוא איראני. הכלי הופל באמצעות לוחמה אלקטרונית. שברי הכלי נאספו והאירוע נמצא בהמשך תחקור. אתמול בשעות הלילה הפיל צה"ל כלי טיס בלתי-מזוהה שככל הנראה חדר מכיוון סוריה לשטח ישראל.
"המטרה נפלה": תיעוד יירוט כלי הטיס מעל שמי רצועת עזה
— כאן חדשות (@kann_news) April 3, 2023
(צילום: דובר צה"ל) @ItayBlumental pic.twitter.com/RaHfmZwKMC
הכטב"ם הופל בשטח פתוח צפונית לכינרת, באזור עמק החולה. בצה"ל מסרו כי הוא היה במעקב של יחידת הבקרה של חיל האוויר ולא היווה סכנה בשום שלב. יירוט כלי הטייס התרחש ברקע שלוש תקיפות בסוריה שמיוחסות לישראל בארבעת הימים האחרונים.
מטוס קרב יירט הבוקר כלי טיס בלתי מזוהה מעל שמי רצועת עזה. הכלי זוהה והיה במעקב של יחידת הבקרה של חיל האוויר עד ליירוטו. מדובר צה"ל נמסר כי הכלי לא חצה לשטח מדינת ישראל ולא היווה איום בשום שלב. בד בבד, הזרוע הצבאית של חמאס בעזה הודיעה כי מטוס קרב ישראלי יירט כלי טייס מסוג שיהאב ששייך לה, שטס במסגרת אימון בדרום הרצועה.