מפעל הזכוכית שעמד במוקד התקיפה הלילה (שלישי) באזור אל-כיסווה שמדרום לדמשק לא היה מתקן אזרחי תמים, כפי שניסה להציג משטר אסד, אלא מתקן אחסון איראני. לא מן הנמנע כי המפעל, שבעליה מקושרים לחברה איראנית, עסק בייצור מל"טים עבור איראן ושלוחותיה.
מפעל הזכוכית שעמד במוקד התקיפה הלילה באזור אל-כיסווה שמדרום לדמשק הוא לא מתקן אזרחי תמים, כפי שמשטר אסד ניסה להציג, אלא מתקן איראני. הדיווח של @kaisos1987 ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/oUQbVgdCta
— כאן חדשות (@kann_news) April 4, 2023
מתחקיר ראשוני בצה"ל עלה כי כלי הטיס שיורט שלשום בגבול הצפון הוא איראני. הכלי הופל באמצעות לוחמה אלקטרונית. שברי הכלי נאספו והאירוע נמצא בהמשך תחקור. צה"ל הפיל את כלי הטיס, שככל הנראה חדר מכיוון סוריה לשטח ישראל, בשטח פתוח צפונית לכינרת, באזור עמק החולה. בצה"ל מסרו כי הוא היה במעקב של יחידת הבקרה של חיל האוויר ולא היווה סכנה בשום שלב. למוחרת, כלי טייס של חמאס יורט על ידי מטוס קרב מעל שמי רצועת עזה. הכלי לא חצה לשטח ישראל ולדברי דובר צה"ל לא היווה איום בשום שלב.
צבא סוריה דיווח הלילה על תקיפה ישראלית באזור דמשק - תקיפה רביעית במספר שמיוחסת לישראל בסוריה בששת הימים האחרונים. על פי הדיווח, התקיפה בוצעה נגד עמדות באזור ומערך הנ"מ הסורי יירט את רוב הטילים. עם זאת, בתקיפה נהרגו שני אזרחים ונגרמו נזקים.
עיתון המזוהה עם משטר אסד דיווח שהתקיפה המיוחסת לישראל כוונה לנמל התעופה הבין לאומי בדמשק ורוב הטילים יורטו@kaisos1987 pic.twitter.com/AfRE5K8g8u
— כאן חדשות (@kann_news) April 3, 2023