בלבנון מאשימים את ישראל בהסלמה באזור, משגרי טילים אותרו סמוך לגבול

משגרי טילים אותרו בלבנון סמוך לגבול עם ישראל
משרד החוץ הלבנוני שיגר מכתב לאו"ם: "ישראל סיכנה את חיי האזרחים באזור"
מחבר גל שדה מחבר גל שדה
Getting your Trinity Audio player ready...
המשגרים שאותרו בלבנון
צילום: המשגרים שאותרו בלבנון

משרד החוץ הלבנוני הודיע כי ממשלת לבנון הגישה היום (שבת) מכתב לאו"ם ולמועצת הביטחון ובו נמסר כי "לבנון מזהירה מפני חומרת ההתפתחויות האחרונות באזור, בייחוד באזור בדרום לבנון, ומדגישה את קריאתה לפעול להרגעת הרוחות". במקביל, צבא לבנון דיווח כי איתר בכפר אל-קלילה משגרי רקטות ומספר רקטות שהוכנו לשיגור לפני מספר ימים, וכרגע הצבא הלבנוני פועל לנטרל אותן.

המשגרים שאותרו בלבנון

במכתב לאו"ם ולמועצת הביטחון, הטילה ממשלת לבנון על ישראל את האחריות להשלכות שעלולות להיות במקרה של הסלמה אשר תוביל לפיצוץ המצב בגבול דרום לבנון. עוד נמסר במכתב כי "לבנון מגנה את התקיפות הישראליות כנגד שטחים בדרום לבנון, דבר שסיכן את חיי האזרחים באזור והיווה הפרה בוטה של ​​ריבונותה ושל החלטת מועצת הביטחון של האו"ם 1701".

לבסוף קראה לבנון למועצת הביטחון ולקהילה הבינלאומית לגנות בתוקף את התוקפנות הישראלית ולחייב את ישראל להפסיק את הפרת ריבונותה של לבנון באוויר, בים וביבשה ולהפסיק את איומיה המתמשכים על השלום והביטחון.

בחירת העורכת