חדשות הערב - שידור ישיר
חמישה בני אדם נפצעו היום (שני) בפיגוע דריסה בצומת הרחובות כי"ח ואגריפס שבמרכז ירושלים, סמוך לבניין כלל. בשערי צדק מטופלים גבר כבן 60 במצב קשה ויציב, מורדם ומונשם עם פגיעה רב מערכתית ואישה כבת 30 במצב בינוני עם פציעות בגפיים. בבית החולים הדסה עין כרם מטופלים שני פצועים קל, בני 27, ו-50, ובן 57 נפגע חרדה. בבית החולים הר הצופים מטופלת אישה כבת 37 שנפצעה קל.
המחבל נורה בידי אזרח וחוסל. מפקד מרחב ציון במשטרה תת ניצב רונן עובדיה אמר לכאן חדשות כי "למחבל עבר לאומני והוא תכנן את הדריסה". בנוסף, בוחני דרכים של המשטרה שללו כל אפשרות של תקלה או פגם ברכב שהיו עלולים להוביל לתאונה.
על פי חקירת המשטרה המחבל הוא תושב בית צפאפא בן 39 ואב לחמישה ילדים. הוא החזיק בתעודת זהות כחולה ובשנת 2008 היה מעורב בתקיפה שעדיין לא ברור אם היתה על רקע לאומני. בנוסף, היה מוכר למערכת הנפשית והופנה לאחרונה לטיפול פסיכיאטרי.
מ', עד ראיה שחנה את רכבו כשאירע הפיגוע, סיפר לכאן חדשות: "ראיתי את הנהג הדורס פונה ימינה ומיד לאחר הפניה דורס את האנשים. שניה אחרי כן, מישהו שעמד בצד רץ לנהג וירה בו. לאחר מכן הגיע אזרח נוסף וגם ירה בו. לדעתי לפחות שמונה כדורים". מ' סיפר כי חש בהלה גדולה ושיחזר: "בהתחלה שמעתי צעקות וירי. לא הבנתי במה מדובר אבל כולם צעקו מסביב פיגוע״.
מפקד מרחב ציון במשטרה: "מדובר בפיגוע, למחבל עבר לאומני והוא תכנן את הדריסה. לא נמצאה תקלה ברכב"@moyshis @HGoldich | #מהדורתחמש pic.twitter.com/S40Xwph0XC
— כאן חדשות (@kann_news) April 24, 2023
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לפיגוע בנאומו בטקס בבית יד לבנים בירושלים: "לפני דקות אחדות, לא רחוק מכאן, נעשה ניסיון נוסף לרצוח את אזרחי ישראל. הפיגוע הזה, במקום הזה, ברגע הזה, מזכיר לנו שארץ ישראל ומדינת ישראל נקנות בייסורים רבים. הפיגועים האלה באים בציפייה שיוכלו לנו ויעקרו אותנו מכאן, ואם הם יכלו היו רוצחים את כולנו. אבל הם לא יכלו לנו ואנחנו יכולנו להם. הקמנו מדינה לתפארת עם צבא לתפארת ומשטרה לתפארת, במחיר קורע לבבות".
החשד לפיגוע דריסה בירושלים | רה"מ נתניהו בטקס ביד לבנים: "הפיגוע מזכיר לנו שארץ ישראל ומדינת ישראל נקנו בייסורים רבים. הקמנו מדינה לתפארת, אבל במחיר קורע לבבות"@ZeevKam pic.twitter.com/XRUbH0gVa2
— כאן חדשות (@kann_news) April 24, 2023
פרמדיק מד"א אלי ריימונד סיפר: "הייתי עם האופנוע של מד"א ברחוב יפו כשהתקבל הדיווח במוקד 101 של מד"א ובתוך שניות הגעתי למקום. במקום הייתה המולה רבה, ראיתי את חמשת הפצועים בסמוך לרכב כשאחד מהם מחוסר הכרה וסובל מפגיעה רב מערכתית וארבעת הנפגעים הנוספים בהכרה. הענקנו להם טיפול רפואי והם פונו בניידות טיפול נמרץ לבתי החולים בירושלים".
פרמדיק מד"א איתי גיז סיפר: "כשהגענו למקום ראינו גבר כבן 70 שוכב על הכביש בסמוך לרכב הפוגע כשהוא בהכרה מעורפלת. ביצענו בדיקה רפואית וראינו שהוא סובל מחבלות בראש ובגפיים העלינו אותו לניידת טיפול נמרץ ופינינו אותו בדחיפות לבית החולים שערי צדק תוך המשך טיפול כשמצבו קשה ויציב".
פרמדיק מד"א נדב טייב סיפר: "הייתה המולה גדולה והובילו אותנו לאישה בת 32 ששכבה על המדרכה כשהיא בהכרה מלאה וסובלת מחבלה קשה ברגל. הענקנו לה טיפול רפואי שכלל טיפול תרופתי, חבישה וקיבועים של הרגל השבורה ופינינו אותה בדחיפות לבית החולים כשמצבה בינוני ויציב".
בהכנת הידיעה השתתפו: חיים גולדיטש, איתי בלומנטל, משה שטיינמץ, ורדן פלמן, אליאור לוי, דקלה אהרן-שפרן, עמיחי שטיין, גילי כהן ונוב ראובני