סבב מינויים במטכ"ל: הרצי הלוי מפקד פיקוד דרום, תמיר היימן ראש אמ"ן

סבב מינויים במטכ"ל: הרצי הלוי מפקד פיקוד דרום, תמיר היי
הצבא הודיע על שורה של מינויים במטה: אלוף נדב פדן ימונה למפקד פיקוד המרכז, מפקדו של אלאור אזריה ימונה למפקד חטיבת בנימין או שומרון
מחבר כרמלה מנשה וענבל תמיר מחבר כרמלה מנשה וענבל תמיר
Getting your Trinity Audio player ready...
אלוף הרצי הלוי
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

שר הביטחון, אביגדור ליברמן, אישר היום (שני) שורה של מינויים חדשים בקרב קציני המטה הכללי של צה"ל. בין המינויים הבולטים נמצאת העברתו של ראש אגף המודיעין, אלוף הרצי הלוי, למפקד פיקוד הדרום.

את מקומו של הלוי בראשות אגף המודיעין יתפוס האלוף תמיר היימן, שכיהן כמפקד הגיס הצפוני. סא"ל דוד שפירא, ששימש מג"ד שמשון ופיקד על אלאור אזריה, ימונה למפקד חטיבת בנימין או שומרון, ואילו סא"ל שגיב דהן יפקד על השניה.

אלוף תמיר היימן, שימונה לראש אגף המודיעין (צילום: דובר צה"ל)

מפקד פיקוד המרכז החדש, אלוף נדב פדן (צילום: דובר צה"ל)

מינוי נוסף הוא זה של ראש אגף התקשוב, האלוף נדב פדן, למפקד פיקוד המרכז. האלוף אהרון חליוה, המשמש כיום ראש אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, ימונה לראש אגף המבצעים של צה"ל.

את חליוה יחליף ראש חטיבת מבצעים, תת-אלוף איציק תורג'מן, שיקודם לדרגת אלוף. נריה ישורון, הקצין שאישר את ירי מטח הכבוד לזכרו של דימה לויטס במבצע צוק איתן, קודם לדרגת אלוף משנה.

עוד מסרו בדובר צה"ל כי תת-אלוף ליאור כרמלי יעלה אף הוא לדרגת אלוף וימונה לראש אגף התקשוב במקומו של האלוף פדן. תת-אלוף אמיר ברעם יקבל גם כן דרגת אלוף וימונה למפקד הגיס הצפוני והמכללות הצבאיות. תת-אלוף מוטי ברוך ימונה למפקד בית הספר לפיקוד ושליטה (פו"ש) ולמפקד הגיס המטכ"לי.

בחירת העורכת