תמונות לוויין חדשות שפורסמו היום (שני) מגלות את הנזק לבסיס האיראני שהותקף בסוריה במהלך סוף השבוע, תקיפה שיוחסה לישראל. חברת אימג'סאט אינטרנשיונל (ImageSat International) פרסמה תמונות של הבסיס שצולמו היום ומושוות לתמונות שצולמו ב-16 בנובמבר.
הבסיס שהותקף, הזיזו את הסמן:
במהלך סוף השבוע הותקף אתר בסוריה, שעל פי פרסומים ב-BBC הוא בסיס איראני. המשטר בדמשק מאשים את ישראל בתקיפה, וטוען כי נעשה שימוש בטילי קרקע-קרקע. על פי הדיווח, נגרם נזק ליעדים הצבאיים שהותקפו. סוכנות הידיעות הרשמית של סוריה, סאנא, דיווחה כי שניים מהטילים הישראליים יורטו והושמדו בידי מערך ההגנה האווירית של הצבא הסורי. בטהראן טרם הגיבו על הדיווחים.
כלי תקשורת בעולם דיווחו כי בתקיפה המיוחסת לישראל נפגע המתקן שבנו האיראנים כ-50 קילומטרים מהגבול, ממזרח לדמשק. על פי הדיווחים מדובר בבסיס גדודי ששימש בעבר את צבא סוריה, וככל הנראה אינו מאויש. איראן החלה בבנייתו לפני כמה חודשים, ומתוכננים לשהות בו כ-500 חיילים.
מבנה שנהרס, ככל הנראה מבנה מנהלה
מחסני רכב שנהרסו
מגורי חיילים שהופצצו