ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שוחח הערב (שבת) בטלפון עם נשיא צרפת, עמנואל מקרון, ודן עמו בכמה סוגיות אזוריות, ובראשן הסוגיה האיראנית. נתניהו אמר למקרון כי יש להתייחס ברצינות להודעתו של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, והדגיש כי המעוניינים להבטיח את עתידו של הסכם הגרעין ייטיבו לעשות אם יכניסו בו תיקונים.
לפי הודעת נשיאות צרפת על שיחתם הטלפונית של נשיא צרפת וראש הממשלה, מקרון הזכיר את החשיבות בהמשך קיומו של הסכם הגרעין עם איראן והחיוניות שבשמירה על ידי כל הצדדים של התחייבויותיהם במסגרת הסכם זה.
בחדשות הערב בכאן 11 פורסם כי מערכת הביטחון מוטרדת משלושה נושאים עיקריים: היום שלאחר פקיעת תוקפו של הסכם הגרעין, התקדמות המחקר והפיתוח בתחום הגרעין והמשך פיתוחה של תכנית הטילים הבליסטיים. בהקשר זה, ישראל עוקבת בדאגה אחר מאמציהם של האיראנים לשפר את דיוק הטילים והרקטות שבידיהם.
ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש בחודש שעבר בפריז עם נשיא צרפת עמנואל מקרון, ודן עימו בן היתר בהצהרה האמריקנית בנוגע להכרה בירושלים כבירת ישראל. "כשם שפריז היא בירת צרפת, כך ירושלים היא בירת ישראל", הדגיש נתניהו במסיבת העיתונאים המשותפת של שני המנהיגים לאחר הפגישה. מנגד, מקרון הבהיר כי הוא מתנגד להכרזה של הנשיא טראמפ.