שני חיילי צה"ל נכנסו היום (שני) בשוגג לג'נין עם רכב צבאי. במקום התפתח עימות עם התושבים, שכלל יידוי אבנים לעברם. הם נפצעו באורח קל ונשקו של אחד מהם נגנב. חיילת פונתה במצב קל-בינוני לקבלת טיפול רפואי במרכז הרפואי העמק שבעפולה, היא נחבלה בפנים ובגפיים. הנהג נפצע קל בלסת ולאחר טיפול ראשוני יועבר למחלקת פה ולסת בבית החולים פוריה בטבריה.
תיעוד: החיילים ברכב רגע לפני התקיפה
#شاهد| لحظة تدخل الشرطة الفلسطينية لتخليص عنصرين من جيش الاحتلال دخلا مدينة #جنين بالخطأ قبل قليل pic.twitter.com/6Dn2h07H7y
— وكالة صفا (@SafaPs) 12 בפברואר 2018
השניים ניווטו עם אפליקציית הניווט "וויז", אך טרם ברור אם היא הגורם לטעות. השניים יצאו מהעיר בתיאום עם המנהל האזרחי והגיעו למחסום ג'למה שבצפון השומרון. מדובר צה"ל נמסר כי האירוע מתוחקר.
צפו בתיעוד נוסף מהתקיפה:
החיילת נפגעה מאבנים שנזרקו לעברם כשהיו בתוך הרכב הצבאי. צפו בתיעוד נוסף מהתקיפה: pic.twitter.com/OwHs8gdeWo
— כאן חדשות (@kann_news) 12 בפברואר 2018

החיילת שנפצעה
בתחילת החודש הותקף אזרח ישראלי לאחר שנכנס בשוגג לכפר אבו דיס. הישראלי, תושב תל אביב, טעה בדרכו מאלון שבות ונכנס לכפר דרך עזריה. הפלסטינים התפרעו, יידו אבנים, שרפו את רכבו של הישראלי, שנפצע קל, וחסמו את יציאתו מהכפר. כוחות צה"ל נכנסו לחלצו בתיאום עם המנהל האזרחי והוא פונה לבית החולים שערי צדק שבירושלים.
באירוע דומה בפברואר 2016 נכנסו שני חיילים מיחידת עוקץ לקלנדיה, גם הם בגלל טעות במערכת הניווט של אפליקציית "וויז". הם הותקפו על ידי מתפרעים פלסטינים ונזרקו לעברם אבנים ובקבוקי תבערה. בעקבות כך הוקפצו למקום כוחות צבא גדולים והם חולצו לאחר חילופי אש כבדים.


הרכב לאחר שהותקף בג'נין