כח צה"ל לכד אתמול בצהריים אזרח לבנוני מעורער בנפשו לאחר שחצה בהוראת חיזבאללה את גדר הביטחון משטח לבנון לישראל - כך הותר הערב (שניה) לפרסום. לפי צה"ל, החשוד היה תחת מעקב צמוד ונתפס סמוך לנקודת החצייה. לאחר שנלכד, הוא הועבר לתחקור כוחות הביטחון.
בתחקור שעבר שיתף האזרח הלבנוני כי נשלח למשימה על ידי שני פעילי חיזבאללה, האחים מהדי ועלי שחרור מהכפר חבוש. לטענתו, השניים איימו עליו באשפוז כפוי אם לא יבצע חדירה לשטח ישראל, זאת במטרה לבחון את יכולת הכניסה והיציאה לשטח הארץ.
אתמול בצהריים לכד כוח צה"ל אזרח לבנוני מעורער בנפשו, שחצה את גדר הביטחון לתוך שטח ישראל. מצה"ל נמסר, כי סיפר בחקירתו שנשלח למשימה על ידי שני פעילי חיזבאללה, שאיימו עליו באשפוז כפוי אם לא יעשה זאת, וכי הוטל עליו לבדוק את תקינות הגדר החשמלית בגבול @rubih67 #חדשותהערב pic.twitter.com/mD0Lo4yDPI
— כאן חדשות (@kann_news) 12 בפברואר 2018
עוד סיפר האזרח הלבנוני כי הוא הובא אל נקודת היציאה מהגבול הלבנוני על ידי מהדי שחרור, על גבי אופנוע, וכי הוטל עליו לבדוק את תקינות הגדר החשמלית בגבול. בתקשורת של חיזבאללה עקבו אחר הפרשה מקרוב ואף העלו תמונות ליד הגבול.
מדובר צה"ל נמסר כי "חיזבאללה בפעולה זאת, כמו בפעולות אחרות, ממשיך בניצול ציני של אוכלוסיית לבנון ובכך מפר את החלטות מועצת הביטחון".
בתקשורת הלבנונית דווח ביממה האחרונה כי האזרח הלבנוני הצליח לקפוץ מעבר לגדר הגבול בין הכפר קילה למטולה ותוך זמן קצר נעצר על ידי חיילי צה"ל. עוד דווח כי מתנהלים מגעים כדי להשיבו ללבנון באמצעות כח יוניפי"ל.
על פי הדיווחים בלבנון, מדובר באדם שלפני כשמונה חודשים ביצע את אותה משימת ההסתתנות לישראל, רק שאז הוא לא התגלה. הוא הצליח להגיע ברגל ובטרמפים עד לתחנה המרכזית בקרית שמונה. שם, הועבר לתחנת המשטרה לאחר שעורר את תשומת לבו של אחד המאבטחים.