הכנות למטס יום העצמאות: מטוסי קרב בשמי גוש דן גרמו לבהלה

הכנות למטס: מטוסי קרב בשמי גוש דן גרמו לבהלה
אזרחים רבים הציפו את מוקד 100 של המשטרה בדיווחים על רעש חריג של מטוסים. בדובר צה"ל מיהרו להבהיר כי מדובר באימונים של הצוותים המשתתפים במטס של חגיגות ה-70 לישראל
מחבר שרון עידן מחבר שרון עידן
המטוסים
צילום: צילום: אבירן טובלי

מטוסי קרב מסוג F15 של צה"ל נצפו היום (חמישי) בשמי גוש דן וגרמו לבהלה בקרב אזרחים רבים, שהתקשרו לדווח על הרעש החריג למוקד 100 של המשטרה. מדובר צה"ל נמסר כי מדובר בהכנות למטס שייערך ביום העצמאות שיחול בשבוע הבא.



בהודעת דובר צה"ל נמסר: ‏"לקראת מטס יום העצמאות ה-70 למדינת ישראל מתקיימים בשמי הארץ אימונים של הצוותים אשר ישתתפו במטס". מהמשטרה נמסר כי קריאות רבות של אזרחים מודאגים התקבלו בשל הרעש של להק המטוסים. "נבקש להבהיר כי מדובר באימונים של כלי טיס וכי אין מדובר באירוע חירום", הבהירו במשטרה.

בטקס המשואות שייערך בערב יום העצמאות בשבוע הבא ישתתפו בין השאר הלשונאי ואיש הרדיו ד"ר אבשלום קור ואלוף (מיל') ישעיהו (שייקה) גביש. גם המנהיג הרוחני של העדה הדרוזית, השייח' מוואפק טריף, והאלוף הפאראלימפי נועם גרשוני נכללים ברשימה.

בחירת העורכת