"התאמנו בשליפת אקדחים בחדר": עדויות לוחמי דובדבן נחשפות

"שלפנו אקדחים": עדויות לוחמי דובדבן נחשפות
פרסום ראשון: בעקבות מותו של לוחם דובדבן שחר סטרוג, העידו במשטרה הצבאית חמישה חיילים כי שיחקו בנשק במקומות שונים בבסיס בניגוד לפקודות. החייל שירה בחברו העיד כי הרכיב תותב על נשקו לפני שירה, שיחזר את התאונה והתמוטט
מחבר כרמלה מנשה מחבר כרמלה מנשה
Getting your Trinity Audio player ready...
סמ"ר שחר סטרוג
צילום: צילום: דובר צה"ל

בעקבות חקירת התאונה ביחידת דובדבן בה נורה ומת לוחם היחידה, שחר סטרוג, העידו במשטרה הצבאית (מצ"ח) חמישה לוחמים כי נהגו להתאמן בחדרים בשליפות אקדחים, בניגוד לפקודות. עדויותיהם מחזקות את החשדות לשימוש בלתי חוקי בנשק, שרווח ביחידה.

לוחמי היחידה סיפרו כי במטרה לשפר את ביצועיהם, נהגו להתאמן בחדריהם ובמקומות שונים בבסיס. לדבריהם, היה מקובל להתאמן בשליפות אקדחים ללא קשר לאימוני הלוחמה במטווח. אחד הלוחמים אמר כי "כל השבוע היינו 'מתותבים' - על האקדח היה מולבש תותב שנועד למנוע פליטת כדורים". 

חברו של סטרוג, שירה בו בשוגג, העיד בחקירתו במצ"ח כי לפני התאונה פרק את הנשק והריכב תותב. "אני בטוח שעשיתי את זה. ביצעתי את כל הפעולות", אמר הלוחם. במהלך השיחזור שנערך לו, חזר על גירסתו והתמוטט. מעצרו הוארך עד ליום ראשון הבא ובקרוב יוגש נגדו כתב אישום באשמת הריגה, או באשמת גרימת מוות ברשלנות. 

ממסקנות חקירת מצ"ח את מותו של סטרוג, עלה כי בערב האירוע שהה החשוד בחדרו לפני אימון. כשסטרוג נכנס לחדר, השניים שלפו את אקדחיהם זה מול זה. אקדחו האישי של החשוד היה טעון במחסנית וללא תותב. 

החשוד כיוון את נשקו למרכז מסת הגוף של המנוח, דרך את האקדח וסחט את ההדק. כדור שנורה מנשקו פגע בפלג גופו העליון של סטרוג וגרם למותו.  החשוד פונה אתמול מהכלא הצבאי למיון פסיכיאטרי.

בחירת העורכת