הערכה: חמאס מנסה לבצע פיגועים נגד ישראלים בחו"ל

הערכה: חמאס מנסה לפגוע במטרות ישראליות בחו"ל
למרות שהארגון ככל הנראה עוסק בפעילות זו עוד לפני חיסול המהנדס במלזיה, ההערכות בנושא מתחזקות לאור דברי אסמאעיל הנייה על ההתנקשות: "מי שעומד מאחורי זה ישלם את המחיר"
מחבר גילי כהן מחבר גילי כהן
Getting your Trinity Audio player ready...
ראשי חמאס
צילום: צילום: עבאד ראחים חאטיב, פלאש 90

על רקע החיסול אתמול במלזיה של מהנדס חמאס ד"ר פאדי אל-בטש, אשר מיוחס לישראל, ולאור דברי ראש הלשכה המדינית של חמאס אסמאעיל הנייה בנושא, ניתן להעריך כי הארגון מנסה לבסס יכולת לבצע פיגועים נגד מטרות ישראליות בחו"ל. כך פורסם היום (ראשון) בחדשות הערב בכאן 11.


היום אמר ראש הלשכה המדינית של חמאס אסמעיל הנייה כי בכוונת הארגון לנקום את החיסול במלזיה. "מי שעומד מאחורי ההתנקשות ישלם את המחיר", אמר הנייה בסוכת האבלים של משפחת המהנדס בעזה. "בהשוואה להתנקשויות קודמות, שבהן נהרגו מדענים פלסטינים, ערבים ומוסלמים, המוסד לא רחוק מהפשע המתועב הזה".

עם זאת, הפעילות של חמאס בנושא פגיעה בישראלים בחו"ל לא החלה רק עכשיו, בעקבות החיסול במלזיה, אלא התבצעה עוד קודם לכן בתקופה האחרונה. על פי ההערכות, פעילות זו מתקיימת בכמה מדינות בהן השלטון אוהד את חמאס, כמו למשל בטורקיה, וייתכן שגם במדינות נוספות.

בחודש ינואר האחרון התפוצץ רכב בעיר צידון בלבנון, במה שהיה ככל הנראה ניסיון התנקשות באיש חמאס, שנותר בחיים לאחר הפיצוץ. גם פעולה זו יוחסה אז לישראל, וייתכן שגם אותו פעיל חמאס היה מעורב בפעילות הארגון, שנועדה לקדם פיגועים מחוץ לישראל.

סגן ראש ממשלת מלזיה, אחמד זהיר חמידי, התייחס אתמול לחיסול ד"ר אל-בטש בבירת מדינתו, קואלה לומפור, ואמר כי נבדקת מעורבותם של "סוכנים זרים" במעשה. לדבריו, את ההתנקשות מוקדם יותר היום ביצעו "גברים לבנים" שנהגו על אופנוע מסוג ב.מ.וו. הוא הוסיף כי ייתכן שלהריגתו של אל-בטש יש קשר לכך שהפך "לעול עבור סוכנויות מודיעין זרות העוינות את פלסטין".

הפופולריים