"כשהמטרה העיקרית של היחידה היא הצלת חיים, כל הפחדים נעלמים"

"כשמטרת היחידה היא הצלת חיים, הפחדים נעלמים"
סמל ב', מצטיין הנשיא, שעלה עם משפחתו מאתיופיה לפני 24 שנים, סיים הערב מסלול ביחידת החילוץ של חיל האוויר 669. הוא מספר כיצד צלח את הדרך הקשה עד לקבלת סיכת היחידה
מחבר רועי שרון מחבר רועי שרון
סמל ב' ואחיו בטקס הסיום
צילום: צילום: קורל דביר

לוחמי מחזור מ"ה ביחידת החילוץ של חיל האוויר 669 סיימו הערב (רביעי) מסלול של שנה וחצי . אחד מבוגרי המחזור אשר קיבל בטקס בבסיס פלמחים את סיכת סוף המסלול הוא סמל ב', אשר עלה עם משפחתו מאתיופיה בשנת 2004.

לפני כמה שבועות, ביום העצמאות ה-70 למדינת ישראל, קיבל סמל ב' תעודת הצטיינות מנשיא המדינה. הערב סיפר על מה שעמד לנגד עיניו בדרך לסיום המסלול: "במהלך הקורס נתקלתי בקשיים רבים אבל שמתי לנגד עיניי את המטרה הגדולה - הצלת חיים של אחרים - והתגברתי על הפחדים. התמיכה של המפקדים ושל החיילים סביבי עזרה לי להתגבר על הקשיים הללו. ברגע שאתה רואה שהמטרה העיקרית של היחידה היא הצלת חיים, כל הפחדים נעלמים".

מפקד חיל-האוויר האלוף עמיקם נורקין אמר לסמל ב': "רק לפני שבועיים התמלאתי גאווה כשראיתי את נשיא המדינה מעניק לך תעודות הצטיינות. עלית מאתיופיה כילד ועתה אתה עומד כאן כלוחם ביחידה 669. אני גאה בך. רוח ההתנדבות והאיכות של הלוחמים איננה יש מאין - היא יש מיש. היא באה מהבית, מהחינוך, מהנתינה ומהדוגמה האישית. ועל כל אלו - יישר כוח להורים ולבני המשפחה".

בחירת העורכת