כ-10,000 פלסטינים השתתפו במהלך היום (שישי) בהפרות סדר אלימות בשישה מוקדים לאורך הגבול עם רצועת עזה. הפלסטינים ביצעו ניסיון חדירה בשני מוקדים, שסוכל על ידי צה"ל. המתפרעים הבעירו צמיגים, השליכו מטען לעבר הגדר ויידו אבנים לעבר הגדר וכוחות צה"ל. משרד הבריאות הפלסטיני דיווח על 170 פצועים, רובם כתוצעה משאיפת גז מדמיע.
באירוע אלימות נוסף, השחיתו והציתו כמה עשרות פלסטינים מספר מוקדים בצדו הפלסטיני של מעבר הסחורות בכרם שלום. "הפורעים פגעו בצינורות הגז והדלק המועברים מישראל לרצועה ומיועדים לשימוש התושבים. זהו מעשה ציני, הפוגע ברווחת תושבי עזה ובמאמץ ההומניטרי שמבוצע מישראל וממדינות רבות נוספות", מסר דובר צה"ל. גורם ביטחוני בכיר: בתוך שבועיים תהיה לישראל תשובה טכנולוגית לעפיפונים.
בתקשורת הפלסטינית דווח כי חלק מהמפגינים הצליחו לחתוך את גדר הגבול. בעזה דיווחו כי מאז החלו ההפגנות על הגדר לפני חודש וחצי נהרגו בתקריות שונות על גבול עזה יותר מ-40 פלסטינים. שני רחפנים, שנועדו למטרות תיעוד של צה״ל, נפלו בשניים ממוקדי ההפגנות. בצה"ל מסרו כי אין חשש לדליפת מידע, וכי הנסיבות בבדיקה.
כך חוגגים המפגינים בגבול בזמן נפילת הרחפן הצה״לי- אגב, מדובר ברחפן צילום די פשוט, כזה שאפשר להשיג בחנויות המחשבים. בצה״ל נבדק מדוע התרסק pic.twitter.com/OUMhIzVfRy
— Itsik Zuarets (@Itsik_zuarets) May 4, 2018
גורמים בעזה אמרו אתמול כי הם נערכים עם מאות עפיפונים שחלק מהם ישוחררו לכיוון היישובים בעוטף עזה. העפיפונים, המצוידים בבקבוקי תבערה, גרמו לנזק ביישובי עוטף עזה. השבוע עפיפון תבערה ששוגר מרצועת עזה לשטח ישראל גרם לשריפה גדולה סמוך לקיבוץ בארי. צוותי הכיבוי השיגו שליטה על השריפה רק לאחר ארבע שעות בשל מזג האוויר היבש והרוחות.
עפיפון תבערה ששוגר מרצועת עזה גרם לדליקה נרחבת ביער בארי. במקום פועלים כעשרה צוותי כיבוי ועדיין לא הושגה שליטה על האש. מזג האוויר היבש מקשה על הכיבוי @Itsik_zuarets @pozailov1 pic.twitter.com/vdutjvyvdG
— כאן חדשות (@kann_news) 2 במאי 2018
שר האנרגיה וחבר הקבינט יובל שטייניץ אמר בראיון לתכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב' כי ישראל בוחנת דרכים להתמודדות עם התופעה. "קצת הופתענו מהדבר הזה. לקח לנו שבוע-שבועיים להבין", אמר חבר הקבינט. "אנחנו יכולים ליירט את העפיפונים ומפריחי העפיפונים - ברגע שזה מוגדר פעולת טרור". הוא הוסיף כי ישראל שוקלת "צעדים גם מעבר ליירוט האמור".
שטייניץ: "הופתענו מטרור העפיפונים"
ח"כ חיים ילין (יש עתיד), תושב עוטף עזה וראש מועצת אשכול לשעבר, אמר כי "אסור לזלזל בטרור העפיפונים שצובר תאוצה בשבועות האחרונים. כמו שכל חוליית מחבלים יודעת שצה"ל יכול לפגוע בה". ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי) אמר: "הדרך למנוע את עפיפוני האש, במקביל ליירוט מפריחי העפיפונים, עוברת דרך הפגיעה בראשי החמאס ובאמצעי הלחימה היקרים להם, כך עובדת הרתעה".
בשבוע שעבר תקף חיל האויר שש מטרות טרור ברצועת ניסיון החדירה הנרחב לשטח ישראל במהלך העימותים שנערכו באותו היום. בשבוע שעבר תקף חיל האויר שש מטרות טרור ברצועת ניסיון החדירה הנרחב לשטח ישראל במהלך העימותים שנערכו באותו היום. מאות מתפרעים הובלו על ידי פעילי חמאס וניסו לשרוף את הגדר סמוך למעבר קרני. הם השליכו מטענים, רימון יד ובקבוקי תבערה על הגדר והדליקו אותה. משרד הבריאות בעזה דיווח כי במהלך העימותים נפצע נער בן 15, ולאחר מכן מת מפצעיו.