טיל נ"ט נורה היום (שבת) לעבר כוח של צה"ל סמוך לקיבוץ נירים – לא היו נפגעים באירוע. מהשעות הבוקר, זוהו כ-90 שיגורים לעבר שטח ישראל מרצועת עזה, מתוכם כ-20 יורטו. בעקבות הירי, צה"ל תוקף ברחבי הרצועה, ונמסר כי הותקפה חוליית מחבלים ומשגר פצצות מרגמה בצפון הרצועה.
בהודעת דובר צה"ל נמסר כי הותקפו עשרות מטרות צבאיות של חמאס. בין השאר הותקפו מפקדת גדוד ובה שטחי אימונים ללוחמה בשטח בנוי, מחסנים לאחסנת אמצעי לחימה, מתחמי אימונים, חמ"לים ומשרדים. על פי דיווחים מעזה, פיצוצים נשמעו במרכז הרצועה בעקבות תקיפות אוויריות, וכי חיל האוויר תוקף גם ברפיח ובגבול עזה-מצרים.
כלי תקשורת פלסטיניים דיווחו, בהתבסס על מקורות מצרים, על מאמצים של מצרים לשכנע את חמאס וישראל להפסיק את ההסלמה. לפי הדיווח, ישראל סירבה בשלב הזה. מקור דיפלומטי מסר כי גם שליח האו"ם למזרח התיכון ניקולאי מלדנוב שוחח עם הצדדים בניסיון להביא להרגעת המצב.
הסלמה בדרום: המשדר המיוחד בכאן 11
במקביל, חודש ירי הרקטות ופצצות המרגמה לעבר יישובי עוטף עזה. התרעות צבע אדום נשמעו במועצות האזוריות שער הנגב, חוף אשקלון ואשכול ובעיר שדרות. מדוברות אשכול נמסר כי רקטה פגעה בלול במועצה, ועל נפילה אחת בשטח פתוח. ידוע גם על יירוט בעיר שדרות, וגם על רסיס מירי של מערכת כיפת ברזל שפגע ברכב. לא דווח על נפגעים. התושבים הונחו להישאר במרחק 15 שניות מהמרחבים המוגנים.
דובר צה"ל, תת-אלוף רונן מנליס, אמר על ההסלמה: "מוקדם לדבר על מבצע רחב אך אנו ערוכים. יצאנו לתקיפה הרחבה ביותר באור יום מאז צוק איתן. נגביר את העוצמה ככל שנידרש".
הסלמה בדרום - Curated tweets by kann_news
דובר צה"ל בערבית פרסם בחשבון הפייסבוק שלו הודעה מיוחדת לתושבי רצועת עזה: "צה״ל מודיע לתושבי הרצועה כי הם נדרשים להתרחק לאלתר מכל מבנה ותשתית המשמשים את גורמי הטרור, מכל אדם המוכר כטרוריסט ומכל מרחב בו פועלים ארגוני טרור. קחו את חייכם בידיכם, ראו הוזהרתם".
הלילה והבוקר חיל האוויר תקף באמצעות מטוסי קרב שתי מנהרות טרור בדרום ובצפון רצועת עזה וכמה יעדי חמאס, ובהם מחנה אימונים ויעדים להכנת בלוני תבערה. זאת בתגובה לירי לעבר ישראל. מאז אמש זוהו 31 שיגורים לשטח ישראל, רובם של פצצות מרגמה, מתוכם שישה יורטו על ידי סוללות כיפת ברזל. ביישוב במועצה מקומית שער הנגב אותרה נפילה.
הסלמה בדרום: צה"ל ממשיך לתקוף ברצועה, במקביל למטחים הכבדים לעבר יישובי עוטף עזה. הדיווח של @moyshis pic.twitter.com/ubb63yxtVX
— כאן חדשות (@kann_news) 14 ביולי 2018
בעקבות האירועים הביטחוניים, הנחה הבוקר פיקוד העורף לסגור את חוף זיקים לציבור. כמו כן, כל התכנסות במרחב עוטף עזה עד 7 ק"מ מהרצועה, תהיה מוגבלת בשטח פתוח ל-100 אנשים ובשטח סגור ל-500 אנשים. מעבר לכך, התושבים הונחו לחזור לשגרה.
צה"ל פרסם סרטון המציג את מיקום מנהרות חמאס שהותקפו בחודשים האחרונים, בהן המנהרות שהותקפו היום, ותיעוד של תקיפת המנהרה בדרום רצועת עזה במהלך הלילה @moyshis (צילום: דובר צה"ל) pic.twitter.com/LQ4EitihPo
— כאן חדשות (@kann_news) 14 ביולי 2018
ח"כ וראש מועצת אשכול לשעבר חיים ילין (יש עתיד) אמר לכאן 11: ""אם אתה רוצה להכות, תכה על ההתחלה. אסור לזלזל בהם – כשאנחנו מזלזלים בהם, הם רואים בזה חולשה. זאת השפה במזרח התיכון – צריך להכות במקום ובצורה מאוד נחרצת ולשים גבולות".
ארגון חמאס אמר מוקדם יותר היום על האירועים הלילה כי "התגובה המיידית של ההתנגדות להסלמה הישראלית מבטיחה את קיומו של מאזן ההרתעה. מצב זה אילץ את ישראל להפסיק את תוקפנותה. ההגנה על עמנו זוהי חובה לאומית ובחירה אסטרטגית". בג'יהאד האסלאמי אמרו כי "ההתנגדות מוכנה להיכנס למערכה ארוכה אם התוקפנות של הכיבוש תימשך". דובר הארגון דאוד שיהאב ציין כי "ההתנגדות לא מעוניינת בעימות צבאי אך לא תוותר על זכותה להגיב לתקיפות".
השתתפו בהכנת הידיעה: גילי כהן, משה שטיינמץ, כרמלה מנשה, אסף פוזיילוב, איציק זוארץ ודנה בן שמעון