שתי רקטות ששוגרו היום (חמישי) מרצועת עזה לעבר ישראל נפלו בשטח פתוח מחוץ ליישוב במועצת אשכול. לא היו נפגעים ולא דווח על נזק. קודם לכן נשמעו אזעקות צבע אדום באזור. בתגובה, טנק של צה"ל תקף עמדת תצפית של חמאס בדרום הרצועה.
קודם לכן, מחבלים שיגרו שתי פצצות מרגמה לעבר כוח צה"ל שעסק בפעילות מבצעית בדרום רצועת עזה. לא היו נפגעים באירוע. בנוסף לכך, כלי טיס של צה"ל תקף חוליית מחבלים ששיגרה בלוני תבערה לעבר ישראל, סמוך לעמדת חמאס בדרום רצועת עזה.
לפי מקורות פלסטינים, חמאס מתגבר כוחות לאורך הגדר במטרה לצמצם את בלוני התבערה. בכיר בארגון אמר לכאן חדשות: המצרים ביקשו לא להיגרר למלחמה, אך המצב ימשיך להיות שברירי כל עוד אין ערבויות לשיפור המצב בעזה. @galberger עם הפרטים ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/QN5wEAnHEv
— כאן חדשות (@kann_news) 18 ביולי 2018
גורם רפואה ברצועה מסר כי בתקיפה נגד משגרי הבלונים נהרג פלסטיני בן 38, ושניים נוספים נפצעו קשה. הזרוע הצבאית של חמאס הודיעה כי ההרוג הוא אחד מאנשיה. כ-20 שריפות פרצו היום באזור עוטף עזה בעקבות עפיפוני ובלוני תבערה שהופרחו מהרצועה.
אמש פורסם בחדשות הערב בכאן 11 מפי מקורות פלסטינים כי חמאס דווקא תגבר מאז הלילה את כוחותיו במוצבים לאורך גדר המערכת, בניסיון לעצור או לצמצם משמעותית את כמות העפיפונים ובלוני התבערה המשוגרים לישראל. המקורות העריכו כי חמאס לא מתכוון להפסיק לחלוטין את שיגורם, אלא רק להנמיך את גובה הלהבות בעקבות לחץ שהפעילה מצרים.
בכיר בחמאס אמר לכאן חדשות כי מצרים ביקשה מארגונו שלא להיגרר למלחמה עם ישראל – "ואנחנו לא ניגרר אליה", לדבריו. לצד זאת, הוא הבהיר כי המצב בגבול עזה יישאר שברירי "כל עוד לא יינתנו לנו ערבויות מוצקות לשיפור מציאות החיים ברצועה".
גם במערכת הביטחון מעריכים שחמאס יפעל לצמצום כמות בלוני התבערה – אך לא יוותר עליהם לחלוטין, משום שהם נתפסים כנשק שמשאיר את רצועת עזה על סדר היום הבין-לאומי. גורמים במערכת הביטחון איימו כי "אם הפרחת הבלונים תימשך – נהדק את הלחץ המדיני, הכלכלי והצבאי על חמאס. אנחנו ערוכים גם לאופציה צבאית, אך מלחמה היא האופציה האחרונה".
בתוך כך, פעיל במערך שיגור עפיפוני התבערה של חמאס אמר לכאן חדשות כי הם יהיו מוכנים להתגמש בנושא - "בהתאם לאינטרס של העם הפלסטיני". הפעיל הדגיש כי ברצועת עזה דורשים להסיר את המצור של ישראל, והוסיף: "הפסקת השיגורים - בהתאם להלך הרוח".
השתתפו בהכנת הידיעה: גל ברגר, משה שטיינמץ, נורית יוחנן ואסף פוזיילוב