הנרצח בפיגוע הדקירה באדם הוא יותם עובדיה בן ה-31

הנרצח בפיגוע הדקירה באדם הוא יותם עובדיה
מותו נקבע הלילה בבית החולים. הוא הניח אחריו אישה ושני ילדים. כוחות הביטחון מכתרים את הכפר כובר שממנו הגיע המחבל, החרימו את היתרי משפחתו ומיפו את ביתו לפני הריסה. כ-150 פלסטינים ידו סלעים ובקבוקי תבערה לעבר הכוחות שהגיבו באמצעים לפיזור הפגנות
מחבר כתבי כאן חדשות מחבר כתבי כאן חדשות
Getting your Trinity Audio player ready...
יותם עובדיה
צילום: צילום: באדיבות המשפחה

בבית החולים הדסה הר הצופים נקבע לפנות בוקר (שישי) מותו של יותם עובדיה ה-31 מאדם שנפצע אנוש בפיגוע הדקירה ביישוב שבבנימין. הלוויתו תצא ב-13:00 מבית העלמין הספרדי בגבעת שאול. יותם עובדיה, עובד חברת ברינקס, הניח אחריו אישה - טל תהל ושני ילדים - הראל בן שנתיים ועשרה חודשים ואיתי בן שבעה חודשים. מבית החולים נמסר כי הוא הגיע במצב קריטי עם פציעות קשות, והצוותים נלחמו במשך שעות בניסיון להציל את חייו.

בפיגוע נפצעו גם בן 58 שנפצע קשה, ומבית החולים נמסר כי יש שיפור במצבו והוא יציב ונמצא בהכרה מלאה. אדם נוסף, שירה במחבל, נפצע קל ושוחרר לביתו לאחר שפונה לבית החולים שערי צדק.

בעקבות הפיגוע פעלו הלילה כוחות הביטחון בכפר כובר, שממנו יצא המחבל, מוחמד יוסף בן ה-17. הם תחקרו את בני משפחתו, החרימו את ההיתרים שלהם ומיפו את ביתו לפני הריסה. 4 פלסטינים נלקחו לתחקור. הכוחות מכתרים הבוקר את הכפר וחסמו את אחד הצירים המובילים אליו. כניסת פועלים מהכפר לעבודות ביישובים בגזרה לא תתאפשר במהלך היום. במהלך הפעילות התפתחו בכפר הפרות סדר וכ-150 פלסטינים השליכו סלעים ובקבוקי תבערה לעבר הכוחות והבעירו צמיגים. החיילים הגיבו באמצעים לפיזור הפגנות.


אמש סמוך לשעה 21:00 עבר המחבל מעל גדר הישוב אדם, פגש שני עוברי אורח ודקר את שניהם. אזרח בן 41, שהבין כי מדובר בדקירה ירה במחבל. בעקבות הפיגוע תגבר צה"ל את פיקוד המרכז בשני גדודים.

סגן שר הביטחון אלי בן דהן אמר בעקבות הפיגוע בכאן רשת ב' כי "בסופו של דבר נכשלנו, זה שהיה פיגוע מערכת הביטחון נכשלה. במקרה הזה הם הצליחו לחדור היישוב. אנחנו עושים הכול כדי למנוע את זה, אבל אין ביטחון במאה אחוז. צריך לזכור שמדובר בילד בן 17 שמהיום שהוא נולד הוא שומע רק את ההסתה הפלסטינית". 


שליח נשיא ארצות הברית למזרח התיכון, ג'ייסון גרינבלט, גינה את הפיגוע ואמר כי זוהי "עוד מתקפה ברברית הלילה. מתי הנשיא עבאס והמנהיגים הפלסטינים יגנו את האלימות? המחשבות והתפילות שלנו עם הקורבנות ועם משפחותיהם הלילה". 

האיחוד האירופי גינה גם הוא את הפיגוע ומסר: "אנו מזועזעים מהרצח של איש צעיר הלילה באדם. אנו שולחים תנחומים למשפחה ולחברים. אנו מקווים להחלמה מהירה של אלו שנפצעו במתקפה הברברית הזו. טרוריזם ואלימות הם רעים לכולנו".

חמאס בירך על הפיגוע ומסר כי הוא "תגובה לפשעים, שעושה הכיבוש הישראלי נגד העם הפלסטיני. הפיגוע מוכיח את אחדות עמנו ואת גורלו המשותף. האויב הרג בעזה שלושה מאנשי ההתנגדות, והנה באה התגובה המהירה בלב הגדה".


מקורות פלסטיניים לא רשמיים פרסמו פוסט אחרון שכתב המחבל בחשבון הפייסבוק שלו, ובו נכתב: "לאחר כל העושק שאליו נחשפים הפלסטינים - הרצח, הגירוש וגניבת האדמות בכוח, העם הפלסטיני שותק ולא מזיז אצבע. יש כאלו שמחזיקים בנשק ויושבים וצופים במעשי הטבח, והם הבוגדים בעצמם".

בפוסט פונה המחבל לפלסטינים ואומר להם: "אל תמכרו את דם השהידים שלכם ואל תתביישו בעצמם - העם שלכם בעזה ובירושלים מתקומם ואתם - מה אתם עושים כשאתם מנסה להשקיט את ההתנגדות הזו? זהו זמן המהפכה". עוד הוסיף: "כשתאחז בנשק ובכדור תזכור שיש כאן אויב שצריך לשים בגופו את הכדורים, תזכור שיש ילדים בעזה שסובלים את הסבל הגדול ביותר". בארגון חמאס בירכו הערב על הפיגוע: "תגובה טבעית לפשעי הכיבוש והמשך לאינתיפאדה".

חובש רפואת חירום במד"א אוראל אסולין שהיה מהראשונים בזירה סיפר: "כשהגענו למקום הייתה המולה רבה, 2 גברים כבני 50 ו- 30 שכבו על הכביש כשהם במצב קשה וסובלים מפצעי דקירות בפלג גופם העליון. הענקנו להם טיפול רפואי ראשוני מציל חיים שכלל עצירת דימומים והם פונו במהירות לבי"ח הדסה הר הצופים, במהלך הפינוי מצבו של אחד הפצועים הדרדר ובוצעו בו פעולות החייאה. בהמשך הגיע אלינו גבר נוסף כבן 50 כשהוא בהכרה מלאה וסובל מפצע דקירה בגפיים, הענקנו לו טיפול רפואי ראשוני בשטח והוא פונה גם כן לבית החולים כשמצבו קל יחד עם נפגעת חרדה".

בהכנת הידיעה השתתפו: כרמל דנגור, אמוץ שפירא, דנה בן שמעון וכרמלה מנשה

הפופולריים