שתי הנחיות חדשות יוציא מחר השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר למשטרה. בחדשות הערב בכאן 11 פורסם היום (שני) כי ההנחיות הן לעצור מפגינים שיחסמו כבישים ואף לעצור מפגינים שיניפו שלטי הסתה בהפגנות. הנחייה נוספת מתייחסת לחגיגות בשחרורי המחבלים - הפעלת כוח בזמן החגיגות של המשפחות ומקורבים.

מחר צפויה להתקיים פגישה בין השר בן גביר למפכ"ל והיועץ המשפטי של המשטרה לקראת שחרורו של המחבל מאהר יונס. בפגישה ידרוש השר הפעלת כוח וחתירה למגע במצב של חגיגות באירוע שחרור המחבל, הסרת הנפת שלטי גיבור או שלטי תמיכה אחרים במחבלים והורדת אוהלים בהם צפויות להתבצע חגיגות שחרורו. בפגישה ידונו במורכבות המשפטית באשר להורדת אוהלים. אם אוהלים יוצבו בתוך שטח פרטי ולא בשטח ציבורי תהיה בעיה לשוטרים לאכוף זאת.
הנחיה שנייה מתייחסת להפגנות השמאל. בעקבות הפגנת האלפים בשבת בתל אביב נגד הממשלה, בן גביר דורש מהמשטרה מעצר מפגינים שיניפו שלטי הסתה, בהם כינויי נאצים, ומעצר מפגינים שיחסמו כבישים.
לעיני המצלמות, מול בכירי המשטרה: בן גביר נוזף במפכ"ל - "מקווה ששינית את הנהלים" | @SuleimanMas1 עם התיעוד ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/ch859QkF8g
— כאן חדשות (@kann_news) January 9, 2023
השר מתח ביקורת בפני קציני המטה הארצי בפגישה עמם ואמר כי "לא מקובל עליי חוסר שוויון בין מפגינים, האפליה שלכם בין מפגיני לשמאל לימין לא תימשך. דין הפגנה בירושלים כדין הפגנה בתל אביב". בתגובה המפכ"ל ענה לו: ״אם תיתנו לי את הכלים אני אבצע״.
השר לביטחון לאומי נזף במפכ"ל לעיני המצלמות ומול בכירים במשטרה במהלך ביקורו של בן גביר היום במטה הארצי בירושלים. שבתאי הציג את הציוד המתקדם של המשטרה, כשעלה הנושא של הפיגוע בכפר קאסם, במהלכו נקראו שוטרים לאירוע אלימות במשפחה - והתברר שמדובר במארב. בן גביר נזף במפכ"ל: ״שינית את הנהלים בעקבות הסיפור הזה? אני מקווה״. המפכ״ל, שנראה נבוך מהסיטואציה, ענה בחיוב.
שבתאי שוחח עם אבי ברומברג אחיינו של חלל צה״ל אברהם ברומברג, שנרצח בעת שנחטף על ידי חוליית מחבלים לפני כ-40 שנה באזור חדרה. המפכ״ל אמר לברומברג, לקראת שחרורו של מחבל נוסף מחוליית המחבלים שביצעה את הפיגוע הרצחני, שהמשטרה תעשה כל שהיא יכולה כדי למנוע חגיגות במתחם המשפחה.
השר לביטחון לאומי הנחה אתמול את המשטרה להסיר את דגלי אש"ף מהמרחב הציבורי, ולפזר אירועי הסתה נגד מדינת ישראל בנימוק שדגלי אש"ף הם ביטוי להזדהות עם ארגון טרור. השר בן גביר הורה למפכ"ל המשטרה שבתאי כי כל שוטר בכל דרגה, יהיה רשאי במהלך המשמרת, להסיר דגלים של הרשות הפלסטינית.
בהודעת השר בן גביר נאמר כי הזדהות עם מחבל ועם פגיעה בחיילי צה"ל, אינה חוסה תחת חופש הביטוי, לא ייתכן שפורעי חוק ינופפו בדגלי טרור, יסיתו ויעודדו טרור.
בן גביר הורה לבצע תחקיר בעקבות חגיגות שחרור המחבל מהכלא, לאחר שהורה למשטרה לפעול למנוע את החגיגות. המחבל כרים יונס שהרג את החייל סמל אברהם ברומברג, השתחרר בשבוע שעבר לאחר 40 שנות מאסר, תחת שורת הוראות של השר לביטחון לאומי שמטרתן למנוע חגיגות הסתה ותמיכה בטרור. השר הורה לא לאפשר הקמת אוהלים לכבוד האירוע הוראה שבוצעה באופן חלקי לאחר שהוקם אוהל ובכירי הרשות אף עלו לבקרו.
בנוסף, השר דרש מנציבת שב"ס קטי פרי הבהרות ולפתוח בבדיקה בעקבות פרסום הספר של בכיר חמאס רב המרצחים, חסן סלאמה.