חמאס מסכם את ביקורו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בהר הבית אמש (שלישי) כניצחון עבורו. בחדשות הערב בכאן 11 דווח שמקורות ברצועת עזה מסרו כי "בישראל חששו מהאיומים של חמאס שלשום - ולכן בן גביר עלה להר בשקט, בשעת בוקר מוקדמת, כשההר היה כמעט ריק ובלי תקשורת".
בחמאס מסמנים את עליית בן גביר להר הבית כניצחון. אבל החשש הוא שהתגובה עשויה לבוא דווקא מצידו של הג'יהאד האסלאמי@eliorlevy #חדשותהערב pic.twitter.com/it5RDL5CHo
— כאן חדשות (@kann_news) January 3, 2023
בחמאס חוששים מאובדן פירות הכלכלה ברצועה בשל כניסת הפועלים לעבודה בישראל, ולכן הם באופן כללי שואפים להשאיר את ההסלמה בגבולות הגדה ומזרח ירושלים ולהשאיר את עזה שקטה. אבל הבעיה לפי אותם מקורות עזתיים הוא הג'יהאד האסלאמי ולא חמאס.
על רקע עלייתו של בן גביר להר הבית שוגרה אמש רקטה מעזה לעבר המועצה האזורית אשכול, שהתפוצצה בשטח פתוח בתוך הרצועה. לא הופעלה התראת צבע אדום. הירי הזה מגיע בדיוק חודש אחרי הירי הקודם ב-3 בדצמבר, אז נורתה רקטה והתפוצצה בשטח פתוח בשער הנגב - גם אז לא הופעלה התרעת צבע אדום.
עליית השר להר הבית גררה גינויים בצרפת וארה"ב שהזהירו כי מדובר ב"פגיעה בסטטוס קוו של המקומות הקדושים". ביקורת קשה הופנתה לישראל גם ממדינות ערב. בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לדחות את נסיעתו לאבו דאבי. כמו כן, שגריר ישראל בירדן, איתן סורקיס, זומן לשיחת נזיפה.