העברת הסמכות הביטחונית על יישובי עוטף ירושלים תידחה ב-30 יום, כך הודיעו היום (שישי) ראש הממשלה הנכנס בנימין נתניהו, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ושר הביטחון יואב גלנט. ביום ראשון הקרוב הייתה אמורה לעבור האחריות הביטחונית על אזור זה מצה"ל למשטרה.
במסגרת ההחלטה, תידחה ההחלטה בחודש לטובת בחינת היערכות המשטרה. לאחר הערכת מצב של מפכ"ל המשטרה רנ"צ קובי שבתאי ומפקד מג"ב אמיר כהן, נמסר כי טרם הועברו ממשרד הביטחון האמצעים הנדרשים לקבלת האחריות. בתוך כך, ביקש ביקש בן גביר לעכב את ההעברה לצורך בחינת הדברים, ויחד עם ראש הממשלה ושר הביטחון הוחלט כאמור לדחות את ההעברה בחודש.
"אני נגד קריאות שיישרף לכם הכפר": השר לביטחון הלאומי בן גביר עונה על השאלות של @shemeshmicha, @yaara_shapira ו-@MoavVardi pic.twitter.com/1ow1jjbLCQ
— כאן חדשות (@kann_news) December 29, 2022
השר הנכנס איתמר בן גביר אמר אתמול בריאיון לכתבי כאן חדשות, לאחר השבעת הממשלה, כי עלייתו להר הבית בזמן כהונתו כשר היא "דבר ברור" ושהוא "נגד גזענות בהר הבית". הוא התייחס גם לנושא החלת הריבונות ואמר כי "יש כל כך הרבה דברים וחלומות, אבל זו לא ממשלת עוצמה יהודית" והבהיר כי לא מדובר בהבטחת בחירות של מפלגתו.
השבעת ממשלתו השישית של נתניהו התקיימה אתמול, וזכתה לאישור המליאה ברוב של 63 תומכים מול 54 מתנגדים. ח"כ אמיר אוחנה מונה ליו"ר הכנסת, יואב גלנט לשר הביטחון ויריב לוין לשר המשפטים. סמוטריץ' ודרעי יחלקו את משרד האוצר ברוטציה, כשיו"ר ש"ס יכהן גם כשר הפנים והבריאות ברוטציה.