פרטים חדשים מחקירתו של המחבל מהפיגוע הכפול בירושלים, בו נרצחו אריה שצ'ופק וטדסה טשומה: איסלאם פרוח׳, עבר ללא בידוק כלשהו דרך מחסום עופר - כשעליו חלקים מהמטענים שהכין. כך פורסם הבוקר (רביעי) בתוכנית הבוקר הזה ברשת ב. פרוח' הסתיר בירושלים את שאר החלקים, הרכיב את המטענים והניח אותם בכניסה לעיר ובצומת רמות. בחקירתו הוא סיפר שהכיר את הזירות היטב, וביקר בהן עשרות פעמים.
חקירת המחבל מפיגוע המטענים בירושלים | פרסום ראשון: המחבל נעצר וביקש לשנות את גרסתו במהלך החקירה, זאת לאחר שבתחילה אמר כי ביקשו ממנו לומר שהופעל על ידי דאעש@SuleimanMas1 #חדשותהערב pic.twitter.com/vWa00J9p88
— כאן חדשות (@kann_news) December 27, 2022
אתמול נחשף בכאן חדשות תיעוד ממעצרו של המחבל, שנלכד על ידי הימ"מ כמה ימים לאחר הפיגוע. מחקירתו עלה כי למד באינטרנט כיצד להכין מטענים, קנה חומרי נפץ והתאמן על פיצוץ מטענים בשטח פתוח סמוך לרמאללה. עוד עלה כי פעל לבדו ותכנן לבצע פיגועים נוספים.
מהחקירה עלה כי ביום הפיגוע הגיע פרוח' לזירה הראשונה באזור הכניסה לירושלים, הניח את המטען הראשון, לאחר מכן נסע לאזור רמות והניח שם את המטען השני, ואז נסע בעזרת קטנוע לאזור נחל אוג, שם נתקע עקב תקלה. מהמשטרה והשב"כ נמסר כי אותרו בשטח פתוח ביהודה ושומרון, סמוך לתצפית אוג, פריטים חשודים מוסתרים בשטח, בהם: הקטנוע שעל פי החשד שימש את המחבל, 5 מטעני צינור, בגדים וקסדה. פרוח', שעבד במפעל באזור מישור אדומים, נתפס על ידי הימ"מ והשב"כ במקום עבודתו.
תיעוד: הפיצוץ בתחנת האוטובוס בכניסה לירושלים@ItayBlumental pic.twitter.com/Y0LfrTAKRE
— כאן חדשות (@kann_news) November 23, 2022