הרמטכ"ל אביב כוכבי רמז היום (רביעי) ישראל מעורבת בתקיפת שיירה בגבול סוריה-עיראק בתחילת חודש נובמבר. בנאום שנשא באוניברסיטת רייכמן פירט כוכבי על פעילות צה"ל ברחבי יהודה ושומרון בחודשים האחרונים.
"משאית מספר 8 היא המשאית עם האמל"ח": הרמטכ"ל כוכבי רמז בנאום באוניברסיטת רייכמן על מעורבות ישראלית בתקיפה המסתורית בגבול סוריה-עיראק@ItayBlumental pic.twitter.com/ODT5uR5Hww
— כאן חדשות (@kann_news) December 14, 2022
כוכבי אמר בדבריו: "יכולנו לא לדעת לפני מספר שבועות על השיירה הסורית שעוברת מעיראק לסוריה. יכולנו לא לדעת מה יש בה. יכולנו לא לדעת מתוך שמתוך 25 משאיות, משאית מספר 8 היא זו עם אמצעי הלחימה".
"גם לשם צריך לשלוח את הטייסים. הם צריכים להתחמק מטילי הקרקע-אוויר. יש מבצעים שיורים עליהם 40-30 ובשיא גם 70", המשיך כוכבי. "הם צריכים לתקוף, לפגוע ולחזור ובחלק מהמקרים גם לדאוג לא להרוג את מי שלא צריך להרוג. זה יכולות מאוד מתקמדות".
בנוגע לפעילות ביהודה ושומרון הוסיף כי צה"ל מנע לפחות 400 פיגועים במעצרים ביהודה ושומרון. לדבריו, צה"ל נאלץ לפעול ביתר שאת בערים פלסטיניות בגלל שהמנגנונים הפלסטיניים נמצאים "ברמת תפקוד נמוכה".
בחודש נובמבר דווח ב"וול סטריט ג'ורנל" כי ישראל ביצעה תקיפות אוויריות במזרח סוריה נגד שיירת כלי רכב החשודים בהברחת נשק איראני, לאחר שחצתה את הגבול מעיראק. לפי ההערכה, לפחות חלק מכלי הרכב העבירו תחמושת וטילים בנוסף לנפט.
סוכנות "סאברין ניוז" המזוהה עם המיליציות הפרו איראניות בעיראק מדווחת שמל"ט תקף עמדות של המיליציות בגבול בין סוריה לעיראק@kaisos1987 pic.twitter.com/aqVeDzdIAF
— כאן חדשות (@kann_news) November 8, 2022