"מעשה חמור": הרמטכ"ל גינה את השלכת המטען לעבר בית פלסטיני

הרמטכ"ל גינה השלכת המטען לעבר בית פלסטיני
"זאת לא דרכנו, התנהגות כזאת אנחנו צריכים לגנות", אמר הרמטכ"ל בטקס שהתקיים אמש • מעצרם של שני החיילים הדרוזים שחשודים בהשלכת המטען הוארך עד יום ראשון
מחבר איתי בלומנטל מחבר איתי בלומנטל
Getting your Trinity Audio player ready...
הרמטכ"ל רא"ל אביב כוכבי, 28.11.22
צילום: צילום: דובר צה"ל

הרמטכ"ל רא"ל אביב כוכבי גינה אמש (שני) השלכת מטען לעבר בית פלסטיני באזור בית לחם, שבוצעה בידי חיילי שריון בני העדה הדרוזית. "זה מעשה חמור שנוגד את ערכי צה"ל - זאת לא דרכנו", אמר הרמטכ"ל בטקס הענקת פרס האות הטכנולוגי. "התנהגות כזאת אנחנו צריכים לגנות. צה"ל צריך להיות צבא ערכי, וכמו שאנחנו משחיזים את היכולות המבצעיות - אנחנו צריכים להמשיך לחזק את הערכיות".

אתמול פורסם לראשונה בכאן חדשות כי שלושה חיילי שריון בני העדה הדרוזית חשודים שיידו מטען חבלה מאולתר לעבר בית פלסטיני באזור בית לחם, ככל הנראה כנקמה על חטיפת גופת הנער הדרוזי טירן פרו בשבוע שעבר בג'נין. פלסטיני שזיהה את השלושה, חיילי מפקדה מגדוד שתופס קו באזור העיר, דיווח עליהם לצבא. מעצרם של שני חשודים הוארך על ידי בית הדין הצבאי עד יום ראשון.

שר הביטחון בני גנץ התייחס אתמול לתקרית ואמר בפתח ישיבת סיעת המחנה הממלכתי כי "אם אכן זה קרה – מדובר באירוע חמור שמצריך מיצוי דין". גנץ הוסיף כי לצה"ל יש אחריות להפעלת הכוח: "צה"ל לא נוקט באלימות, וחיילי צה"ל אינם לוקחים את החוק לידיים ומבצעים מעשי נקם".

הפופולריים