רגע לפני שריקת הפתיחה של טורניר גביע העולם בכדורגל, מזרחן ואיש מערכת הביטחון לשעבר סיפר לגילי כהן ורונן מנליס מה עומד מאחורי ההחלטה הקטארית לארח את המונדיאל. "הקטארים מבינים שבאמצעות כסף ותודעה הם מסוגלים לדלג מעל הרבה מאוד קשיים ומשוכות", אמר מי שמכונה "דוד" בריאיון בתוכנית "גילי ומנליס" ששודרה אמש (חמישי) בכאן רשת ב.
בריאיון סיפר בתחילה "דוד" על המדינה ותוכנית הפעולה שלה: "קטאר היא נסיכות קטנה של שלושה מיליון תושבים, מהם רק 300 אלף קטארים והשאר עובדים זרים. היא עובדת עם שני 'כלי נשק' - אסטרטגי למימוש יעדיה בזכות רווחים מגז ותודעתי. בעזרת שניהם היא יכולה להגשים את חזונה".
חזון זה לטענו מתבסס על תפיסתו של אמיר קטאר לשעבר חמד בן ח'ליפה אאל ת'אני, שאומצה על ידי בנו, האמיר המכהן תמים בן חמד אאל ת'אני. קטאר מסייעת למדינות ופותרת אירועים רגישים מסיבות מסוימות - "כדי לזכות ביוקרה, כבוד והכרת תודה בעיקר עבור התחרות הסמויה במפרץ מול סעודיה ואיחוד האמירויות".
על הפגיעה האיראנית במכלית סמוך לקטאר אמר "דוד": "הפעולה משקפת אג'נדה איראנית, נגד ישראל וארצות הברית, ואם זה מלחיץ גם את אבטחת המונדיאל אז הם תפסו שתי ציפורים במכה. אירוע כזה גם מסית את השיח מהמחאות בתוך המדינה הפרסית".
"דוד" גם טוען שהנורמליזציה בין המדינה מהמפרץ לישראל לא צפויה להגיע בקרוב. הוא אומר שעד שלא יימצא פיתרון לסוגיה הפלסטינית מהלך כזה לא ייתכן מהסיבה הפשוטה - קטאר לא יכולה להרשות לעצמה להסתכן באובדן אהדת הקהל האיסלאמי. בניגוד למדינות אחרות, נדמה ששם פחות זקוקים לשיתוף הפעולה עם ישראל.
לסיכום הריאיון, "דוד" מספר שדברים הולכים להשתנות בקטאר אחרי המונדיאל: "יש להם הרבה הוצאות והם צריכים להחזיר כספים. יש בעיה עם שדות הגז והנפט שלהם כי זה נכנס במשוואה העולמית של ההסכם עם איראן". עוד הוסיף, "הם רוצים לחזק את הקשר עם מצרים וסעודיה אך גם עם ארצות הברית, רוסיה ומדינות המערב. אבל כשיש כסף וגוף תקשורת חזק כמו אל ג'זירה אפשר להשיג הרבה יעדים", סיכם.