לפחות 21 פלסטינים מתו היום (חמישי) בעקבות שריפה גדולה בבניין מגורים במחנה הפליטים ג'באליה שבצפון רצועת עזה. כך דיווחו כלי תקשורת פלסטיניים. דובר משרד הפנים בעזה, איאד אל-בוזום, אמר בתגובה לאירוע כי כוחות החירום הגיעו למקום וניסו לכבות את השריפה. עוד דווח כי המתים משתייכים למשפחת אבו ריא.
משרד הפנים בעזה עדכן כי צוותי הכבאות סיימו את פעולות הכיבוי: "צוותי הכבאות והמשטרה פעלו במאמץ רב להשתלט על השריפה ולמנוע ממנה להתפשט לבתים אחרים". עוד נמסר כי מחקירה ראשונית של נסיבות האירוע עולה כי בבניין היו כמויות גדולות של בנזין ואלו הובילו לשריפה ולמספר הגבוה של ההרוגים.
בתוך כך, מזכיר הוועד הפועל של אש"ף, חוסיין א-שייח', אמר כי הפלסטינים ביקשו מישראל לפתוח את מעבר ארז להעברת הפצועים שבמצב קשה לטיפול מחוץ לרצועה, אם יהיה צורך בכך. בנוסף לכך, יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן הכריז על יום אבל אחד.