דיווח: "ישראל מנעה העברת נשק רגיש מאיראן לחיזבאללה"

"ישראל מנעה העברת נשק רגיש מאיראן לחיזבאללה"
הערוץ הסעודי אל-ערבייה התייחס לתקיפה שמיוחסת לישראל באזור דמשק ביום שישי, ודיווח כי יחידה משותפת של חיבאללה ואיראן הבריחה אמצעי לחימה מסוכנים לארגון הטרור הלבנוני. לפי הדיווח, יעד התקיפה היה המחסנים הלוגיסטיים שבהם אוחסנו אמצעי הלחימה
מחבר רועי קייס וגל אהרונוביץ' מחבר רועי קייס וגל אהרונוביץ'
Getting your Trinity Audio player ready...
אליאור לוי - התקיפה בסוריה
צילום: אליאור לוי - התקיפה בסוריה

הערוץ הסעודי אל-ערבייה דיווח היום (ראשון) שהתקיפה שמיוחסת לישראל באזור דמשק ביום שישי כוונה לשני מתחמים לוגיסטיים לאחסון "חומרים רגישים", שהיו אמורים להיות מועברים ללבנון. לפי הדיווח, היחידה 4400 - המשותפת לחיזבאללה ואיראן - בסוריה, הבריחה אמצעי לחימה מסוכנים לארגון הטרור הלבנוני במסווה של סיוע הומניטרי. ההברחה בוצעה בשיתוף פעולה עם כוח קודס של משמרות המהפכה של איראן.

היחידה 4400 פועלת כמה שנים, ובחודשים האחרונים פעלה להבריח נשק מסוכן לחיזבאללה בשיתוף פעולה עם כוח קודס. ישראל תקפה בשנים האחרונות מספר יעדים של היחידה. 

איראן מבצעת הברחות של אמצעי לחימה לסוריה בעיקר דרך ציר אווירי, כשהציר היבשתי חסום עבורה והברחות ימיות מורכבות הרבה יותר לתפעול. לפני כחודש, בתקיפה הקודמת שמיוחסת לישראל, הושבתו מסלולי המראה בשני שדות תעופה בדמשק. התקיפה הנוכחית של המחסנים עשוייה להעיד על חידוש העברות הנש דרך מטוסים. 

בחירת העורכת