חמאס מגייס סטודנטים במלזיה ומכשיר אותם לסייבר

חמאס מגייס סטודנטים במלזיה ומכשיר אותם לסייבר
בכירים בחמאס עובדים כמרצים באוניברסיטה כדי לגייס סטודנטים ללמוד סייבר. חלקם פעילים במלזיה וחלקם שבים לפעילות בעזה וביהודה ושומרון
מחבר אליאור לוי מחבר אליאור לוי
חמאס בעזה
צילום: צילום: אי-פי

הזרוע הצבאית של חמאס פועלת בתחום הסייבר, המחקר והפיתוח במלזיה קרוב לעשור. כפי שפורסם הערב (שלישי) בכאן חדשות. אנשי צללים ובכירים בארגון עובדים כמרצים באוניברסיטה, כדי לגייס את הסטודנטים הצעירים ולהכשיר אותם לפעילות סייבר. חמאס הקים בסיס לפעילותיו גם במדינות אחרות במזרח אסיה כמו הפיליפינים. 

בשנים האחרונות חמאס גייס עשרות צעירים פלסטינים והעביר אותם הכשרה במלזיה. חלקם נשארו במדינה ופעלו תחת הארגון בתחום הסייבר. חלקם השני שבו מההכשרה שלהם חזרה לרצועת עזה וליהודה ושומרון להמשך פעילות. הפלסטיני שמקורו מעזה, הפעיל פאדי אל-בטש שהיה מהנדס נחשב ואיש הזרוע הצבאית של חמאס, כשהוא אחראי על שיפור ודיוק רקטות, חוסל ב-2018 במלזיה.

שבוע שעבר חשפה הזרוע הצבאית של חמאס את יחידת הסייבר שלה בטקס ברצועת עזה. ארבעה ימים לאחר מכן חשפה רשת אל-ג'זירה המקורבת לחמאס את דבר חטיפתו של הפלסטיני, שהתרחשה לפני חודש. הרשויות במלזיה דיווחו לערוץ שהפלסטיני נחטף על ידי המוסד, הם עצרו את החוטפים ושחררו את הפעיל.

ימין - מען פהמי חטיב, שמאל - רדואן ג'מאל אל-אטרש

הבכירים הפועלים במלזיה הם מען פהמי חטיב בן 50, איש צללים ובכיר בחמאס. לחטיב אזרחות ירדנית והוא מתגורר במלזיה כשתפקידו הוא לגייס סטודנטים פלסטינים שלומדים באוניברסיטה האיסלאמית לחמאס. חטיב מרצה בפקלוטה להנדסה. חברו רדואן ג'מאל אל-אטרש בן 57 במקור מיהודה ושומרון, חי במלזיה ועובד גם הוא באוניברסיטה האיסלאמית, בקואלה למפור. תפקידו של אל-אטרש גם כן, היא לגייס סטודנטים פלסטינים לחמאס.

בחירת העורכת