לאחר שעות של הפרות סדר אלימות של ערבים הלילה (חמישי), המשטרה השיגה שליטה על המהומות. ההתפרעויות שהתקיימו בשכונות עיסאוויה, שייח' ג'ראח, סילוואן, מחנה הפליטים שועאפט, בית חנינא וראס אל עמוד, כללו יידויי אבנים ובקבוקי תבערה, שיגור זיקוקים והשלכת מטענים. שני שוטרים נפצעו קל מרסיסי מטען שהושלך לעברם.
גורם ביטחוני אמר הלילה כי המשטרה תתגבר כוחות במהלך הימים הקרובים בירושלים כדי להשליט סדר: "אנחנו לא בשומר החומות 2 - אך המצב בירושלים עלול לצאת משליטה״. כוחות של משטרה ומג״ב נשארו בכמה מוקדים, בהן שכונת שייח ג’ראח, כדי למנוע עימותים בין ערבים ליהודים.
בעימותים שפרצו בשכונת שייח ג׳ראח בין ערבים ליהודים, יידו רעולי פנים אבנים לעבר המסגד של השכונה ונמלטו, ערבים יידו אבנים גם לעבר יהודים מגגות הבתים. בצומת בית חנינא-נווה יעקב מתפרעים ערבים רגמו רכב של משפחה יהודית באבנים, ללא נפגעים. המשטרה עצרה במקום שני חשודים במעשה.
תיעוד | שוטרים סופגים ירי זיקוקים ממתפרעים בשכונת ראס אל עמוד במזרח ירושלים@VeredPelman pic.twitter.com/Iq5Dlvqf2C
— כאן חדשות (@kann_news) October 12, 2022
כמו כן, בתיעוד שהופץ ברשתות החברתיות נראו ערבים משגרים זיקוקים אל עבר שוטרים. בהפרת סדר אלימה בעיסאוויה, נפצעו באורח קל שני קציני משטרה בעת שפעלו במקום להדיפת המתפרעים. גורם ביטחוני מסר כי השניים נפצעו מרסס של מטען שהושלך לעברם.
ההתפרעויות במזרח ירושלים | מפרי סדר מיידים בקבוק תבערה לעבר ניידת של משמר הגבול בסילוואן @SuleimanMas1 pic.twitter.com/5TR5y48jWJ
— כאן חדשות (@kann_news) October 12, 2022
בתקרית נוספת בשכונת א-טור יודו אבנים לעבר כלי רכב והמשטרה עצרה שני חשודים במעורבות באירוע. בכביש 20 נעצר חשוד תושב שכונת בית חנינא לאחר שהבעיר צמיגים במקום. עד כה נעצרו חמישה חשודים, כך פי הודעת המשטרה.
השר לביטחון הפנים עמר בר לב שוחח הלילה עם מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי ועם מפקד מחוז ירושלים ניצב דורון תורג'מן ועודכן באירועים האחרונים. "משטרת ישראל השליטה סדר ברוב המוקדים, ותמשיך לפעול עד להשגת רגיעה", אמר השר. "אין לנו כל כוונה לאפשר את המשך האלימות, ואנו נחושים לפעול ביד קשה נגד כל מי שיפר את הסדר ויסכן את שלום הציבור וביטחונם של השוטרים והשוטרות".