פועלות פלסטיניות, שעוברות בדרכן לעבודה בישראל במעבר שער אפרים שבאזור קלאנסווה, מתלוננות על הטרדה מינית ממושכת מצד פועלים פלסטינים שעוברים איתן. כך פורסם היום (שני) בתוכנית "סדר יום" בכאן רשת ב. במשרד הביטחון מסרו בתגובה כי "ההטרדות מתרחשות בצד הפלסטיני של הגדר, ולא התקבלה תלונה על הטרדות בתוך שטחי המעבר".
הפועלות עוסקות לרוב בחקלאות ומדובר במיעוט של נשים שעובדות בישראל. על הנייר קיימת הפרדה במעבר בין גברים לנשים, כאשר הנשים והגברים אמורים לעבור בנפרד, אבל בפועל ההפרדה הזו לא מתקיימת וקבוצה מסוימת של אותם פועלים עוברים דרך מעבר הנשים ולא נותנים להן לעבור, נצמדים אליהן, מקיפים אותן, קוראים לעברן קריאות מיניות ואפילו מעשנים עליהן.
התלונות האלה הגיעו גם לארגון שמאגד עובדים פלסטינים בישראל, "מען" ונשלח מכתב להנהלת המעבר, אך טרם התקבלה תשובה. אחת הפועלות סיפרה לכאן חדשות: "אנחנו יוצאות מוקדם בבוקר, בשתיים בלילה כבר כדי לעמוד במחסום ולהביא אוכל לילדים שלנו, ויש קבוצה של אותם פועלים שמטרידים אותנו. אנחנו לא יכולות לעבור בלי לגעת באותם גברים, מבקשות בבקשה תזוזו – ולא נותנים".
היא הוסיפה: "מישהו נגע בי ברגל פעם אחת, פעם שנייה, ניסיתי להתרחק ואז הוא נגע בי, שלח יד ונגע בי פעם שלישית, שלח את היד מתחת לתיק. זו הטרדה מינית ברורה, נחנקתי מזה, למי אני יכולה להתלונן?". במכתב ששלח ארגון מען נכתבו כמה דרישות דוגמת תליית שלטים שמזהירים מפני מעבר לחלק של הנשים וכל גבר שעובר דרך החלק של הנשים פשוט לא יוכל להיכנס לישראל כצעד מרתיע.
אסף אדיב, מנכ"ל ארגון מען שמאגד עובדים פלסטינים וקיבל את התלונות לראשונה ציין: "כל מי שמועסק בשוק העבודה בישראל זכאי להגנת החוק, לזכויות שוות וכבוד אנושי. כאשר הגיעה התלונה על הטרדה מינית של עובדות פלסטיניות במחסום שער אפרים פנינו מיד לרשות המעברים האחראית על האזור כדי שתפעל למנוע את התופעה. במקביל יצאנו בקריאה פומבית ברדיו וברשתות החברתיות וקראנו לכבד את הנשים העובדות ולשים קץ לפגיעה בהן".