17 שגרירים מאירופה אמרו היום (שני) בשיחה מתוחה במשרד החוץ בירושלים, כי ישראל לא הצליחה לשכנעם כי ששת הארגונים האזרחיים הפלסטיניים שישראל הגדירה לאחרונה "ארגוני טרור" הם אכן כאלה וכי ארצותיהם ימשיכו לממן את הארגונים. כך פורסם היום (שני) בחדשות הערב בכאן 11.
על פי הפרסום, בחודשים האחרונים, מאז שישראל הכריזה על הארגונים כארגוני טרור, ניסו גורמים שונים בישראל, כולל משב"כ, לשכנע את המדינות השונות בין היתר באמצעות מידע מודיעיני שהוצג להם, כי מדובר בארגוני טרור שפועלים נגד ישראל. אולם לדברי גורמים אירופים ישראל לא הציגה מידע משכנע. בישראל ביקשו מהאירופים לכבד את עמדת ישראל, להפסיק את המימון וכי אכן מדובר בארגוני טרור.
אירופה מביכה את ישראל | 17 שגרירים אירופים הגיעו למשרד החוץ ונפגשו עם בכיר והבהירו: "לא הצלחתם לשכנע אותנו ש-6 הארגונים הפלסטינים שפשטתם על משרדיהם הם ארגוני טרור - אנחנו נמשיך לממן אותם"@AmichaiStein1
— כאן חדשות (@kann_news) August 22, 2022
#חדשותהערב pic.twitter.com/gfydzdXIrI
קודם לכן דיווח היום העיתון הבריטי "גרדיאן" כי סוכנות הביון המרכזית של ארצות הברית, ה-CIA, לא הצליחה למצוא ראיות למעורבות בטרור של ששת הארגונים האזרחיים הפלסטיניים. מדובר בארגונים אדמיר, אל-חק, סניף פלסטין של האגודה הבינלאומית לזכויות הילד, איגוד ועדות החקלאים, ארגון ועדת הנשים ומוסד המחקר "ביסאן".
בשבוע שעבר אישרר גנץ את הכרזתו מחודש אוקטובר 2021 על הארגונים "איחוד ועדות הנשים", "ביסאן״ ו"אדמיר" כארגוני טרור, והפך את ההכרזה לקבועה לפי חוק בישראל. שלושת הארגונים, לא ערערו על ההכרזה. לפי מערכת הביטחון, הארגונים פועלים במסווה של ביצוע פעילות הומניטרית לקידום מטרות ארגון הטרור החזית העממית, להתעצמות הארגון ולגיוס פעילים, וכן מסייעים בגיוס כספים לטובת ארגון הטרור תוך שימוש במגוון דרכי זיוף ומרמה.
יום לאחר ההכרזה, דיווחו הפלסטינים כי כוחות הביטחון פרצו למטות הארגונים. על פי הדיווחים, הכוחות החרימו ציוד והניחו החלטה צבאית שמונעת לפתוח אותם מהסיבה שהם "ארגוני טרור" לפי החוק הישראלי.
בחודש אוקטובר האחרון הכריז גנץ על ששת הארגונים כארגוני טרור. בממשל האמריקני עודכנו מראש על המהלך. לפי משרד הביטחון, הארגונים קיבלו סכומי כסף גדולים ממדינות באירופה ומארגונים בין-לאומיים, תוך שימוש במגוון דרכי זיוף ומרמה. בין השאר שימשו הכספים לתשלומים למשפחות של אסירים ביטחוניים ולמי שמכונים ״שהידים״, למשכורות לפעילים, לקידום של פעילות טרור והתעצמות, ולקידום של פעילות "החזית העממית" בירושלים.