לראשונה בתולדות המוסד: שתי נשים מכהנות בתפקידי מפתח בכירים - ראש מערכת איראן וראש מנהלת המודיעין. המוסד פרסם היום (חמישי) את כניסתה לתפקיד של א', ראש מנהלת המודיעין בארגון. לראשונה בתולדות המוסד מכהנת אישה בתפקיד זה.
א' צמחה בשורות המוסד ומשרתת בארגון כ-20 שנים. בפועל. ראש מנהלת המודיעין מופקדת על גיבוש תמונת המודיעין האסטרטגית בשורת נושאים, ובהם: הגרעין האיראני, טרור עולמי ונורמליזציה עם העולם הערבי. כמו כן, היא אחראית על המודיעין בכל מבצעי המוסד, ומנהלת מאות עובדים במקצועות האיסוף, הניתוח והמחקר המודיעיני.
א' שמונתה לאחרונה, מצטרפת לק', שמכהנת כראש מערכת איראן – זירת העיסוק המרכזית של הארגון. ראש מערכת איראן אחראית על האסטרטגיה של המוסד בהתמודדות עם האיום האיראני על כל צורותיו, ואחראית על הובלת המערכה השילובית של מבצעים, טכנולוגיה ומודיעין במוסד יחד עם צה"ל ועם כל זרועות הביטחון.
ראש המוסד, דוד ברנע, מסר היום: "נשים רבות משרתות בכל התפקידים המבצעיים, כלוחמות וכמפעילות סוכנים, ומשתלבות בליבת העשייה המבצעית והמודיעינית בכישרון, במקצועיות ובתושיה. הדלת להתקדמות עד לדרגי הפיקוד הבכירים ביותר פתוחה לנשים ולגברים כאחד, על פי התאמתם וכישוריהם". עוד ברנע ציין כי "חשוב למוסד כגוף ביטחוני להעביר מסר לנשים על מרחב האפשרויות הבלתי מוגבל הפתוח בפניהן בארגון, ולהוות דוגמה לארגונים ביטחוניים אחרים בכל הקשור בשילוב נשים בתפקידי מפתח".
שתי נשים נוספות בארגון מונו לאחרונה לתפקידי סגניות ראש אגף. ה' מונתה לסגנית ראש מנהלת המודיעין, וע' מונתה לסגנית ראש אגף משאבי אנוש. בדרג הפיקוד הבכיר של המוסד, המכונה "פורום ראשי אגפים", מכהנות כיום ארבע נשים.
ייצוגן של נשים בדרג רח"ט במוסד (דרגה המקבילה לתא"ל) גדל אף הוא בעקביות בשנים האחרונות. א', רח"טית באחד מגופי הטכנולוגיה, שקיבלה את פרס ביטחון ישראל בטקס שנערך לפני כחודשיים, אמרה בטקס: "אני מנצלת במה מכובדת זו כדי לקרוא לנשים לפעול למימוש הפוטנציאל וההשפעה שלהן במערכת הביטחון, ובפרט ביחידות הקרביות או הטכנולוגיות, כדי להמשיך דרך זו ולהטביע את חותמן".
א', רחט"ית באחד מאגפי הטכנולוגיה במוסד (צילום: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון)
התפקיד הבכיר ביותר במוסד שאויש על ידי אישה היה לפני כ-30 שנה, כשעליזה מגן כיהנה בתפקיד המשנה לראש המוסד. מאז מונו מספר נשים לתפקידים בכירים בפורום ראשי האגפים, אך מעולם בתולדות הארגון לא הגיעו נשים לעמוד בראשות מערכת איראן ובראשות מנהלת המודיעין.