ברקע מבצע עלות השחר ברצועת עזה, כאלף יהודים עלו הבוקר (ראשון) לרגל צום ט' באב להר הבית. מתפללים מוסלמים קראו קריאות "אללה אכבר". שלושה יהודים עוכבו לחקירה בשל תפילה או השתחוות בהר. במשטרה מדגישים שאין בכוונתם לאפשר התגרויות והתפרעויות בירושלים במתחם.
ח"כ איתמר בן גביר עלה להר הבית. הוא התקבל בקריאות "אללה אכבר" של מבקרים מוסלמים, להם השיב "עם ישראל חי"https://t.co/ddjs8m44mv@VeredPelman pic.twitter.com/sDpARnJClP
— כאן חדשות (@kann_news) August 7, 2022
בין העולים להר היה גם חבר הכנסת איתמר בן גביר ממפלגת הציונות הדתית. לפני עלייתו להר, אמר חבר הכנסת בן גביר לכאן חדשות כי האיומים והטילים אינם מרתיעים אותו. "אם נמצמץ הם ימשיכו, אם נכתוש אותם הם יתקפלו". עם עלייתו להר השיב בן גביר למתפללים המוסלמים שקיבלו אותו בקריאות "אללה אכבר", בקריאות "עם ישראל חי".