פרשת הריגול עבור איראן: לפני כחצי שנה הוגשו כתבי אישום נגד ארבע נשים וגבר, בין השאר בגין קיום מגע עם סוכן זר, הערב (שני) פורסם בחדשות הערב בכאן 11 כי הסוכן האיראני היה בקשר עם עוד כ-20 ישראלים, בעיקר נשים.
הן הוזמנו לשב"כ, תושאלו והוזהרו, אך לא הוגש נגדן כתב אישום. גורם המעורה בפרטים אמר לכאן חדשות כי "הישראלים הנוספים לא הואשמו כי לא הספיקו לבצע עבירות".
פרשת הריגול לאיראן | מלבד 5 הישראלים נגדם הוגשו כתבי אישום בגין מגע עם סוכן זר, הסוכן האיראני היה בקשר עם עוד כ-20 ישראלים. הם תושאלו והוזהרו על ידי שב"כ עוד טרם ביצעו עבירות ביטחוניות - אך לא הואשמו@shelleytap #חדשותהערב pic.twitter.com/Dddg9CP2SJ
— כאן חדשות (@kann_news) July 11, 2022
הפנייה אל האזרחיות הישראליות נעשתה בפייסבוק, על ידי אדם המתגורר באיראן ומכונה בשם "ראמבוד נמדר". לבקשת "ראמבוד", נמשך הקשר בינו לבין הנאשמות באמצעות אפליקציית בווטסאפ. זאת, תוך שהוא נמנע, בשיחות צ'אט מצולמות שניהל עימן, מלחשוף את פניו, בטענה שהמצלמה שברשותו מקולקלת. בשב"כ ציינו דאז כי למרות חשדן של הנחקרות כי מדובר בגורם מודיעין איראני, המשיכו חלקן את הקשר עמו, הסכימו לבצע עבורו משימות שהטיל עליהן, וקיבלו ממנו כסף.