ישראל הגדילה את מכסת היתרי הכניסה לפועלים פלסטינים מעזה ב-2,000 נוספים ובכך יעמוד מספר ההיתרים לצרכים כלכליים על 14 אלף. מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף רסאן עליאן, הודיע הבוקר (חמישי) על החלטת שר הביטחון בתום הערכת מצב ביטחונית שהתקיימה. ההיתרים יינתנו בהתאם לעמידה בקריטריונים ובכפוף לאבחון ביטחוני.
ישראל תגדיל ל-15 אלף את מספר הפועלים מעזה שעובדים מישראל. ההחלטה בנושא התקבלה במערכת הביטחון ובאישור שר הביטחון גנץ עוד לפני יום ירושלים. רה"מ בנט עדכן היום את חברי ועדת החוץ והביטחון על ההחלטה, אך לכאן חדשות נודע כי מסר בנושא כבר הועבר לחמאס@gilicohen10 #חדשותהערב pic.twitter.com/fisaEfwWGg
— כאן חדשות (@kann_news) June 7, 2022
בשבוע שעבר אמר ראש הממשלה בנט בדיון בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת כי הנחה להגדיל את מספר הפועלים שייכנסו מעזה לישראל ל-15 אלף פועלים. בחדשות הערב בכאן 11 פורסם כי ההחלטה בנושא התקבלה במערכת הביטחון ובאישור שר הביטחון גנץ עוד לפני כמה שבועות - ואף לפני יום ירושלים. בנט עדכן את חברי ועדת חוץ וביטחון על ההחלטה, אך לכאן חדשות נודע כי מסר בנושא כבר הועבר לחמאס.
לפני כחצי שנה מכסת ההיתרים עמדה על 5,000. מאז היא עלתה בכל כמה חודשים בכמה אלפים. אתמול החליטה מערכת הביטחון להגדיל ב-20 אלף את מספר ההיתרים לעבודה בישראל לפלסטינים מיהודה ושומרון.