מרכז המעקב הסורי לזכויות האדם, גוף אופוזיציה שמושבו בבריטניה, פרסם היום (שבת) תמונות המתעדות כביכול את הנזק הרב שנגרם לאולמות הנוסעים הישנים בנמל התעופה בדמשק, בשל התקיפה המיוחסת לישראל. בארגון האופוזיציה נטען כי האולמות שנפגעו נהגו לקבל בכירים במשמרות המהפכה ובחיזבאללה, וגם כדי לאחסן אמצעי לחימה שמגיעים מאיראן באופן זמני.
משרד התחבורה בדמשק אישר הלילה כי מסלולי ההמראה והנחיתה של הנמל מושבתים לאחר שנפגעו בכמה מקומות בתקיפה אתמול לפנות בוקר. עוד נמסר כי אולם נוסעים בנמל ניזוק. בשל השבתת הפעילות בנמל אתמול, המטוסים הנוחתים הופנו לנמל התעופה בחלב. כתבנו רועי קייס מוסר כי אמש גינתה רוסיה בחריפות את התקיפה האווירית ואמרה כי מדובר בהפרה של החוק הבינלאומי.
מסלולי הטיסה הרוסים: תיעוד חדש של נזקי התקיפה בנמל התעופה של דמשק
תיעוד חדש של נזקי התקיפה במסלולי הטיסה של נמל התעופה בדמשק@GalAharonovich pic.twitter.com/J86E0eFLLj
— כאן חדשות (@kann_news) June 12, 2022
משרד החוץ הרוסי הודיע אמש כי הוא מגנה בחריפות את התקיפה הישראלית, כלשונו. "אנו מוכרחים לחזור על עמדתנו כי ההפצצות הישראליות המתמשכות בטריטוריה הסורית, המהוות הפרה של נורמות בסיסיות בחוק הבינלאומי, הן לחלוטין לא מקובלות", אמר דובר משרד החוץ הרוסי.
תיעוד לווייני נוסף של הנזק בנמל התעופה בדמשק, בתקיפה המיוחסת לישראל: שני המסלולים בנמל - הצבאי והאזרחי - נפגעו@ItayBlumental
— כאן חדשות (@kann_news) June 10, 2022
צילום: דוח מודיעין של חברת אימג'סאט אינטרנשיונל (ImageSat International - ISI) חברת הלוויינים ופתרונות המודיעין pic.twitter.com/jbIUDr1gXw
מרכז המעקב הסורי דיווח כי היעדים לתקיפה בפרברים הדרומיים של דמשק היו שלושה בסיסים צבאיים בהם ישנה נוכחות של אנשי חיזבאללה הלבנוני. עוד נמסר כי הבסיסים נפגעו מכ-10 טילים ישראליים, בעוד מערך ההגנה הצבאית הסורי הצליח ליירט כ-7 טילים ודווח כי חלק מהטילים נפלו בכפר הסורי עקרבא והובילו לנזקים חומריים.
גורם בצבא סוריה מסר כי חיל האוויר הישראלי תקף בשישי לפנות בוקר מרמת הגולן כמה עמדות בדרום הבירה דמשק. התקיפה בוצעה מרמת הגולן. לפי צבא סוריה מערכות ההגנה האווירית הופעלו ויירטו את רוב הטילים. כמה שעות לאחר מכן הודיע משרד התקשורת הסורי כי הושעו פעילותן של כל הטיסות הנכנסות והיוצאות משדה התעופה הבינלאומי בדמשק, זאת בשל יציאה מכלל שימוש של חלק מהציוד הטכני בשדה התעופה.
מדובר בתקיפה שנייה שמיוחסת לישראל השבוע באותו אזור. ביום שני בלילה דיווח צבא סוריה כי חיל האוויר הישראלי תקף מרמת הגולן כמה עמדות בדרום הבירה. מרכז המעקב הסורי לזכויות האדם מסר לערוץ אל-חדת' הסעודי כי התקיפה כוונה לאזור אל-כיסווה בחלק הדרום-מערבי של דמשק, בו ממוקמות מיליציות פרו-איראניות. על פי הדיווח, מערכות הנ"מ של המשטר הסורי הצליחו ליירט לפחות 6 טילים ישראליים.