כוחות הביטחון בכוננות שיא לקראת יום הנכבה שחל היום (ראשון) כשברקע קריאות חמאס להמונים להגיע להר הבית. מחר יצוין גם פסח שני בהר הבית, ויהודים צפויים לעלות אל ההר. כוננות מוגברת גם בערים, ביהודה ושומרון ובקו התפר. גורמי ביטחון אמרו לכאן חדשות כי "השטח נפיץ וכל אירוע יכול להצית את האזור".
כמו כן, לראשונה מאז 3 במאי, התחדשה הבוקר כניסת הפועלים בעלי ההיתר מעזה לישראל. בהודעה שפרסם אמש משרד הביטחון נכתב כי ההחלטה על פתיחת המעברים התקבלה בתום הערכת מצב ביטחונית וכי "המשך המדיניות האזרחית תתאפשר בהתאם להערכת המצב ולשימור היציבות הביטחונית".
האזינו לריאיון בכאן רשת ב
יו"ר ועדת חוץ וביטחון, רם בן ברק, תמך הבוקר בפתיחת מעבר ארז. בריאיון לאריה גולן בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב, אמר בן ברק: "ההפרדה שעושים במערכת הביטחון בין מי שרוצים להתפרנס לבין העוסקים בטרור, שאותם צריך לרדוף, היא אבחנה אמיצה ונכונה. אלפי פועלים פלסטיניים שיכולים לפרנס את משפחותיהם יכולים להיות אותם ממורמרים שמתפרעים על הגדר. זו מדיניות אמיצה ונכונה".
שר המשפטים גדעון סער יצא נגד ההחלטה וצייץ בחשבון הטוויטר שלו: "הכנסת פועלים מעזה בעת הזו - לא צודק ולא נכון". עם תום הסגר על יהודה ושומרון, מעבר ארז לא נפתח בשל סנקציה שהטילו הדרג המדיני והביטחוני על עזה בעקבות ההסתה לטרור בהובלת מנהיג חמאס, יחיא סינוואר.
אחרי שבועיים: הדרג המדיני החליט לפתוח את מעבר ארז לכניסת פועלים מעזה - כשברקע יום הנכבה. הדיווח של @ItayBlumental ב-#חדשותהשבת pic.twitter.com/nRQmf2jMD8
— כאן חדשות (@kann_news) May 14, 2022