לפני פחות מארבעה חודשים נהרגו בירי בשוגג שני מפקדי פלגה ביחידה המובחרת אגוז - רב סרן איתמר אלחרר ורב סרן אופק אהרון. בעקבות האסון כתב איתי כאהן, תושב נווה דניאל, שהיה בצוות עורב גולני עם איתמר בתחילת שירותם הצבאי, שיר לזכרו.
האזינו לכתבה בכאן רשת ב
השיר נקרא "היית שלם". כהאן מספר כי אחרי המקרה הוא הרגיש מאוד מוצף ומוזר, ואחרי ההלווייה ישב וכתב. את השיר הוא השמיע תחילה לאלמנה של איתמר - אור. כאהן מספר כי "בשיר יש הרבה כאב וצער אישי ורוחבי כלפי כל העם. בבית האחרון יש סוג של ניצחון של לראות את הטוב, ולזכור למה אנחנו פה. ובאמת שמותם לא היה לשווא ובזכותם הלב בציון ימשיך לפעום לעולם".
אלמנתו של איתמר, אור, סיפרה על המפגש עם איתי: "כשהוא בא הייתי מאוד מופתעת, ומאוד ריגש אותי לראות איך המקרה נוגע בכל אחד בחלקים השונים של חייו. המילים מדייקות לי עד כמה בלילה אחד איתמר הפך להיות משהו עצום, ולא רק אישי פרטי שלי אלא של כל כך הרבה. קשה לקבל זאת אבל אני חושבת שזו זכות שמגיעה לו כי בסופו של דבר שבע שנים הוא היה כולו בשביל כולם מבלי שהם ידעו".
עוד אמרה אלמנתו של איתמר: "רוב הזמן ניתלים במחשבות על מה הוא היה רוצה, איך הוא היה רוצה שנתנהג ושנתנהל. הדברים לעילוי נשמתו, כמו החורשה שעשתה היחידה, ספרי התורה שנכתבו ועוד הרבה דברים עושים הרבה, אך זה כואב והזמן לא מרפא".
בהקשר של שם השיר "היית שלם" אומרת אור כי כשהם נפרדו לפני ההלווייה היא ראתה שהוא נורא שליו ורגוע. "הרגשתי שהוא שלם עם הדרך ועם השליחות שעשה בשלמותה", היא סיפרה. "אני מתפללת שהוא הלך ברגעים האחרונים עם התחושה שהספיק ועשה כל מה שרצה".
"היית שלם" - מילים:
כשהלכת מכאן,
בלילה קודר.
כמו אש כמו כוויה,
בלב הפועם,
מדינה נעצרה,
הדגל נודם.
כשהלכת מכאן,
היית שלם.
עצבות עמוקה,
את הלב קורעת
של קרוב של רחוק,
כל אם פה דומעת
כשהלכת מכאן,
צרחה דומיה,
רקמה אנושית שלנו נחרכה
וכשבאו לקבור,
אט לפתע הגחת,
עם חיוך עם הנשק ביד,
שאלת,
מה כולם פה עושים ואם איחרת?
ופתאום הכרה,
הם באו אליך,
המדים הירוקים בוכים
את לכתך
אוו..
אולי יום אחד,
נוכל שוב לראות,
אותך, נשמתך,
עלם, עיניים טובות,
כמו שלך כמו של אלה כמוך בנדימת ליבם
הבטיחו ציון תפעם לעולם.